Ik snap dit écht niet

Vorige week zijn er in Amsterdam twee koningspythons gedumpt. En dat komt vaker voor dan je denkt. 

 

 

Sommige dingen die mensen doen snap ik gewoon niet zo goed. Als mensen een tarantula, een rat of een python als huisdier nemen bijvoorbeeld. Hoezo? Doodsbang zou ik zijn als ik zo’n dier in mijn huis zou laten. En wat nou als ze ontsnappen? Stel je voor dat lieve Aragog, de tarantula van twee boven, opeens in jouw woonkamer ronddwaalt. Arghhh, ik krijg al kippenvel en hartkloppingen bij het idee. 

 

Maar ja, ik ook weet ook wel dat iedereen een andere smaak heeft. Ik ben fan van honden, pinguïns en hamsters. Grote kans dat jij die niet allemaal even leuk vindt. Maar wat ik totaal niet kan geloven is dat je een huisdier neemt, en hem dan na een poosje, als je er klaar mee bent, op staat dumpt. Wie.doet.dit? 

 

Toch blijkt dit vaker voor te komen dan je denkt. Afgelopen weekend werden er in de Amsterdamse wijk Nieuw-West twee koningspythons aangetroffen. Samen lagen ze zielig naast elkaar te vechten tegen de kou. Volgens de reptielenopvang, waar ze inmiddels zijn opgevangen, waren ze er slecht aan toe. 

 

Bij de opvang gaan ze er vanuit dat de slangen gedumpt zijn. “Als ze hebben weten te ontsnappen, blijven ze niet zo verloren in de kou bij elkaar zitten.”. En het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. “We zien het sinds een jaar steeds vaker en maken ons daar best zorgen over. Gemiddeld komt dit eens in de twee maanden voor, en vaak worden er twee of meer dieren tegelijk gedumpt.”

 

Verschrikkelijke mensen zijn het die hun huisdier zo als grofvuil op straat dumpen. Ik kan gewoon niet geloven dat het zo vaak gebeurt. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik hoop dat karma je goed gaat terugpakken. En mocht je ooit een dier zo eenzaam op straat tegenkomen, bel dan meteen de dierenambulance op. Die kunnen je altijd verder helpen. 

 

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam. 

beeld: www.flickr.com