Ik rolde van het een in het ander

 

En dat kwam allemaal door een appje van een vriendin. En door mijn ongebreidelde fantasie. Kun je af en toe ook best moe van worden hoor.

 

Een vriendin van me appte laatst: ‘zeg: wij zijn van plan om een paar weekjes naar Kroatië te gaan. Heb jij leuke adresjes?’ Nou, dan moet je wel blind vertrouwen in me hebben zeg. Ik ben er voor het laatst geweest toen ik achttien was. Jaar in jaar uit vroeger met m’n ouders meegesleurd naar Kroatië om daar te kamperen, dus ik weet er best veel van, maar dat is toch tamelijk gedateerd te noemen.
 
Natuurlijk wist ik nog wel wat destijds de leuke en mooie plekken waren: Senj, Pakostane, Zadar, Biograd na moru, Primosten, Krka watervallen, Plitvice meren, Trogir en uiteraard Dubrovnik. Snel even gecheckt op google-afbeeldingen en inderdaad, er was intussen flink wat veranderd. Wat hebben ze die boel daar volgebouwd zeg. Niet normaal. Al zie ik ook dat veel oude dingen er ook nog zijn. Dus even het centrum van die dorpjes zoeken gewoon.
 
Toen ik een paar dagen later in het heerlijke magazine AMAYZINE van onze collega’s van Amayzine.com zat te lezen zag ik ineens dit:

 

 

Dus dat stuurde ik door naar m’n vriendin. Waarop ik een gekke reactie kreeg:

Dankjewel! Ik geloof dat ik niet meer ga.
Ik: Hoezo niet? Is er iets mis?
Zij: Teveel celebs
Ik: Zal toch wel meevallen?
Zij: Grapje hoor. We weten nu wat we moeten vermijden
Ik: Nou… ik zou toch maar naar die cocktailbar gaan. En trouwens… ik zou het best leuk vinden om Clint Eastwood weer eens tegen te komen, laatste keer dat ik hem zag was bij het ontbijt in m’n hotel in Londen.
Zij: Nodig hem uit
 
En daar ging m’n brein… aan de rammel. Fantasie sloeg op hol. Rolde van het een in het ander. Stel je voor dat die man zou komen. Ik was laatst al helemaal in de stress omdat de redactie zou komen lunchen. Wat zou er wel niet moeten gebeuren als Clint verwacht werd in huize Franska. Cowboylaarzen op een rijtje in de hal? Een paardenstalling-rek naast de voordeur à la The good, the bad and the ugly? Allerlei dure whisky’s inslaan en bij de open haard klaarzetten? Pappy van Winkle bijvoorbeeld (je weet wel: die ene die Hetty altijd drinkt in NCIS LA). Hallo zeg! Ik heb het even gegoogeld… veertienhonderdvijftig euro zo’n fles… Dat gaat ‘m nie worre, zeggen ze bij ons in Brabant.
 
En al malende bedacht ik wat ik zou doen als een ander idool van me hier verwacht werd. Sophia Loren bijvoorbeeld. Oeps. Dat werd als de sodemieter de tuin een Italiaans Dolce & Gabbana-tintje geven. Met klimrozen over gangpaadjes van krullerig metalen netwerk. Blauwe regen erdoorheen geslingerd. Chianti-mandflessen aan het plafond in de keuken. Of oubollig? Pastamachine uit de kast en in de aanslag. Tomatenplanten in een romantische moestuin. Gekkenhuis. Ik hoop dat ze nog even wacht met langskomen.
 
Beter niet aan denken aan zulke dingen. Laat ze maar gewoon onverwacht voor de deur staan. Desnoods met z’n tweeën tegelijk. Dan komt het vanzelf goed. En pasta heb ik sowieso wel in huis. Dat paard zetten we wel even aan de auto vast. En die whisky komt er nooit. In geen veertienhonderdvijftig jaar.

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska