De week van Janny

Zo organiseer je dus een tuinfeestje…

 

Je kunt het bijna niet geloven maar de Amerikaanse queen of home and cooking is al dik in de zeventig. Op 3 augustus wordt Martha Stewart 78. En nog steeds is ze een groot voorbeeld in the States en ver daarbuiten. Koken, woninginrichting, tuinieren, knutselen en klusjes; vraag het Martha. Haar positie wankelde maar heel even toen ze in 2002 veroordeeld werd voor handelen met voorkennis en vijf maanden moest ‘zitten’. Maar ook daarna heeft elke Amerikaan haar weleens geraadpleegd. Haar maandelijkse tijdschrift Living wordt door negen miljoen mensen gelezen, haar boeken worden verslonden en haar tv-programma’s en internetsite inspireren jong en oud. Of je nu iets makkelijks te eten wilt maken, een fantastische taart wilt bakken, een trouwerij wilt regelen of gaat tuinieren, je kunt niet om haar heen.

 

En tuinparty’s, ook daar weet Martha raad mee. Soms lijken haar adviezen tuttig of alleen geschikt voor diegenen die niet veel anders te doen hebben dan entertainen, maar eerlijk is eerlijk: ze roepen ook herkenning en een glimlach op.

 

Hierbij de leukste, simpelste tips van Martha en mij:

Hou de tafel ongedwongen en licht. Kies voor simpele, kleurrijke versieringen. Veldbloemen,    bloemen uit de berm. Ook miniglaasjes met slechts één bloem doen het goed op de tuin- of balkontafel.

 

Je hoeft geen dure tafellakens te gebruiken. Een simpele lap stof (coupon) van de markt of afgeprijsde kant en klaar gordijnen (IKEA) zijn heel handig en lekker groot.
Citronellakaarsen houden insecten op afstand! En lantaarns geven extra sfeer. 

 

  • Zet veel kannen met water op tafel. Hou koelers bij de hand. 
  • Plaats niet alles tegelijkertijd op tafel, zodat je telkens aan kunt vullen en alle gerechten fris blijven.
  • Oh en mijn laatste tip: hou het simpel maar wel divers. Dat klinkt tegenstrijdig, maar er is niets fijner dan lekker lang tafelen en kletsen en ondertussen telkens een hapje van een schaal pakken. Koude soep, gevulde avocado’s, veel kleurrijke groente, salades, dips, broden, aardappelsalade, kleurrijke groente- of fruitmixcocktails. Heerlijke kazen, olijven, verschillende kleuren tomaten, mooie noten en veel fruit!

 

 

Inspiratie nodig?

Surf hier maar eens rond. Word je hoe dan ook blij van, ook al ga je niet trouwen

 En wil je gaan tuinieren?

Oh en voor wie nu al aan de kerst wil

Door: Janny van der Heijden

Janny van der Heijden draagt graag jurken, pakjes en hoge hakken. Bekend als stijlvol jurylid van Heel Holland Bakt en presentatrice van Landinwaarts, schrijft ze dagelijks over eten, drinken en koken en proeven. Dat doet ze elke zondag bij ons. Janny schreef verschillende kookboeken. Ze heeft twee zoons en is oma van twee kleindochters

Afbeelding van Janny van der Heijden