Dit is het mooiste moederdag­verhaal

 

Natuurlijk zijn er mooie verhalen te vertellen op Moederdag. Maar dit spant de kroon. Na jaren zoeken heeft de Ierse Eileen Macken eindelijk haar hoogbejaarde moeder gevonden. Het lijkt wel een film…

 

Toen Eileen twee jaar oud was kwam ze in een weeshuis in Dublin terecht, waar ze verder zonder ouders opgroeide. Op haar negentiende besloot ze haar biologische moeder te gaan zoeken. Maar deze zoektocht duurde uiteindelijk zestig lange jaren.
 
Vorig jaar vertelde de nu 82-jarige Eileen haar verhaal in een Iers radioprogramma. Daarna werd ze benaderd door iemand die familiestambomen onderzoekt en haar wel wilde helpen.Maar de kans dat haar hoogbejaarde moeder al was overleden was natuurlijk heel groot.  Tot ze er in december achter kwam dat haar 103-jarige moeder ‘alive and kicking’ in Schotland woont.
 
“Toen ik had gehoord dat ze nog in leven was, kon niets mij meer tegenhouden haar te zien”, vertelt Eileen. Vorige maand reisde Eileen samen met haar man en haar gezin naar Schotland voor de hereniging met haar moederElizabeth.
 
 


 
 
“Ik ben nu zó gelukkig. Mijn moeder is zo’n mooie vrouw, heeft een geweldige familie en ze heeft me een ontzettend warm welkom gegeven”, aldus Eileen. “Ik klopte op de deur en er deed een man open. Ik vertelde hem dat ik uit Ierland kwam en dat mijn moeder hier zou moeten zijn. Zij zat de krant te lezen. Toen ze mij zag sloeg ze haar armen om mij heen en liet ze mijn handen niet meer los. Ze was dolblij en ontroerd.”
 
“Ik heb altijd tegen mijn kinderen gezegd dat ik van mijn moeder houd, ook al wist ik niet wie ze was. En zo voelde ik me precies toen ik daar naar de deur liep. Ik kan niet geloven dat ik in deze fase van mijn leven nog zo’n grote verrassing heb gekregen.”
 
Wat een fantastisch verhaal hè? Ik krijg er gewoon kippenvel van.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit