‘Ik liet me overhalen tot een borstvergroting, maar nu ben ik ziek’

 

Omdat haar man steeds vaker flauwe grappen over haar lichaam maakte, liet Karin zich overhalen tot een borstvergroting. Maar nu is ze ziek en heeft haar man haar verlaten.

 

 

 

‘Bij alle drie de kinderen heb ik een half jaar borstvoeding gegeven en geen wonder dat ze niet meer zo mooi waren als toen mijn man en ik verkering hadden. Eerlijk gezegd was ik er niet zo mee bezig omdat ik vaak doodmoe mijn bed inging na een lange werkdag en de verzorging van de kinderen en het huishouden. Maar mijn man maakte er weleens flauwe opmerkingen over wat me heel onzeker maakte. Steeds vaker kleedde ik me daardoor uit in het donker en droeg ik op het strand geen bikini meer. Mijn man toonde ook steeds minder interesse in mij en ik werd daardoor heel bang dat hij me voor een ander zou verlaten.

 

Toen ik bijna veertig werd grapte mijn man dat hij me wel een borstvergroting cadeau wilde doen. Van mijn zelfvertrouwen was toen al niet zo veel meer over en ik hoopte eigenlijk dat mijn man me na de operatie weer aantrekkelijker zou gaan vinden dus ik zei dat ik wel heel blij met zijn cadeau zou zijn. En inderdaad, op mijn verjaardag kreeg ik een grote doos met daarin allerlei informatie van een kliniek in Turkije en een nieuw lingeriesetje met een grotere cupmaat.

 

De operatie viel me behoorlijk tegen en ik had lang last van een infectie die maar langzaam wegging. Ook was ik niet zo tevreden over het resultaat, maar daar konden ze hier, vanuit de kliniek in Nederland die de nazorg deed, niet veel meer aan veranderen. Omdat mijn borsten ook heel gevoelig bleven wilde ik niet dat mijn man me aanraakte en waar ik al zo bang voor was gebeurde uiteindelijk toch, hij zocht zijn vertier buitenshuis. Een verdrietige scheiding volgde en wat het extra pijnlijk maakte is dat ik mezelf niet meer was met deze veel grotere cupmaat. Het paste niet bij me en ik voelde me achteraf gezien heel erg dom en door mijn ex onder druk gezet om deze operatie te ondergaan. Hoe had ik zo stom kunnen zijn?

 

Om het allemaal nog erger te maken kreeg ik na een tijdje allerlei vage klachten. Ik was altijd moe en vergeetachtig en kreeg veel last van mijn gewrichten en van haaruitval. Eerst dacht ik dat het misschien aan de overgang lag, maar daar vond ik mezelf eigenlijk nog veel te jong voor. Tot ik op tv een programma zag over vrouwen die na een borstvergroting dezelfde klachten hadden als ik. Hun prothesen lekten siliconen waardoor ze allerlei onverklaarbare klachten kregen. Ze werden net als ik steeds zieker. Toen ik zag hoe de borstvergroting hun leven had verziekt schrok ik me rot en maakte me heel veel zorgen over mijn eigen gezondheid. En dat dat misschien nog wel mijn eigen schuld was omdat ik me door mijn ex had laten overhalen, maakte het nog erger.

 

De volgende dag heb ik meteen contact opgenomen met mijn huisarts die me naar het ziekenhuis doorverwees waar ik gelukkig serieus werd genomen. Inmiddels zijn de implantaten verwijderd en dat maakt dat ik me heel erg opgelucht voel. Omdat ik van de siliconen en van een verschrikkelijke echtgenoot verlost ben, want ik weet nu dat ik beter verdien dan hem. Van mijn borsten is nu helemaal niets meer over, maar eerlijk gezegd kan ik me daar nu echt niet meer druk om maken…’

 

‘Misschien heb je dit artikel al eerder gelezen op Franska.nl. Omdat we blijven groeien willen we deze mooie verhalen ook graag delen met onze nieuwe lezeressen.’