Er schijnen mensen te zijn die niet van drop houden. Hoor ik niet bij.

 

Ik heb net zelfs ‘drop – op chic’ ontdekt. Ziet er zo feestelijk uit dat het gewoon een prachtcadeau is. En dat was ook precies de bedoeling.

 

 

Niet van drop houden? Dat is iets wat ik me nou helemaal niet voor kan stellen. Ik ben al levenslang verslingerd aan dat spul.

 

Ik blijk zelfs twee vriendinnen te hebben die nog voor geen goud een dropje in hun mond steken. Daar kwam ik pas kortgeleden achter, hadden ze nooit verteld. Waarschijnlijk omdat ze altijd op onbegrip stuiten. Ik dacht serieus dat dat soort mensen niet bestond. Want hoezo staat er vaak op het werk een gezamenlijke drop-pot? Wat moeten zij dan? Een eigen chocola-pot?

 

Ik heb ontdekt dat mijn verslaving ineens chic is. Dropmaker Meenk heeft namelijk chic-de-friemel dozen gemaakt met de allerheerlijkste dropjes erin. Er is zelfs een dropproeverij in gala-feestverpakking die je rustig op je verlanglijst kunt zetten en die niet misstaat onder de kerstboom. Die proeverij is een luxe doos die van ‘even wat dropjes tussendoor’ een luxe feestje maakt. Weer eens iets anders dan bonbons. In die feestelijke dropproeverij zitten acht verschillende soorten dropjes (€ 14,95). Die dropstaafjes! Zo sjiek heb ik ze nog nooit gezien. Jij?

 

 

Allemaal hartstikke lekker

 

Ik heb vreselijk goed m’n best gedaan om alles goed te proeven en natuurlijk heb ik m’n voorkeuren, maar die verklap ik nu even niet, moet je zelf maar ervaren. 

 

Hoewel… als je toch kans krijgt om Meenk-drop te kopen, grijp hem dan in elk geval met beide handen aan en kies hun peperdrop.

 

Of, en je gelooft het niet, ik wilde het ook niet geloven, dus ik moest even heel goed doorproeven, maar serieus: de drop-chocolade-salmiak-bollen zijn zo ongelofelijk heerlijk. Echt echt echt. In Finland verkochten ze drop met chocolade eromheen. Ze hebben daar heerlijke drop, maar die? Die heb ik weggekieperd. Doe ik niet snel. Rare combi toch, chocolade en drop? Totdat ik me eroverheen zette en die van Meenk in m’n mond stak. Sjongejongejonge… zooo heeeeerlijk!

 

Wacht. Ik pak er nog even eentje, krijg je een live-verslag. Het begint met een zwart-wit-achtig smakend laagje, mmmm, daarna wordt het zacht en proef je heerlijk romige chocolade. Die chocola smelt dan lekker langzaam. Niet bijten, zonde! Best genoeg chocolade om er uitgebreid van te genieten. En trouwens, die chocola na die zwart-wit-smaak is helemaal niet raar of zo, verrukkelijk juist. Als die dikke laag verdwenen is, hou je nog een zalig zacht dropje over. Napret zeg maar. En ook dat smaakt op een of andere manier weer perfect na die chocola.

 

Er is maar een probleem…

 

Ik kan er niet van afblijven. M’n moeder zei altijd tegen de ober, als ie vroeg of het gesmaakt had: ‘Er zit een raar smaakje aan meneer.’ Waarop steevast de ober schrok en vroeg wat voor raar smaakje het dan was, waarop m’n moeder met haar standaard lollige antwoord kwam: ‘Het smaakt naar meer!’

 

En dat is dus het grootste probleem van deze Meenk-drop

 

Verder niets aan de hand. 

 

O ja. Nog een vraagje: wil je toevallig ook proeven?

 

Dan spaar ik drie van die luxe proeverij-dozen uit m’n mond en vraag ik of ze die naar drie winnaars willen verzenden in plaats van naar mij. 

 

Zin gekregen?

 

Even reageren op Facebook en volgende week zie je of je een van de drie gelukkigen bent.

 

Ik wens je een lekkere, mooie week met veel geniet-momentjes. 

 

Liefs van Franska

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska