Ik liep maandagochtend in Ikea en dit is wat ik dacht

Ikea

 

Hou met ten goede, ik hou van kinderen, maar niet als ze lopen te klieren in Ikea

 

 

 

 

Deze week is het in mijn regio voorjaarsvakantie, maar niet voor mij. Want maandag is weliswaar mijn vrije dag, maar omdat de rest van de week ramvol zat met werk en afspraken moest het nu; op kraamvisite, boodschappen doen en voor mijn ouders nieuwe handdoeken kopen bij Ikea.  

 

Want toen ik zaterdag even snel bij het woonwarenhuis naar binnen wilde was er op het parkeerterrein geen plek meer te vinden, en ging ik maar weer naar huis. Maar toen ik maandag om half twaalf aan kwam rijden was het weer knetterdruk. Was het soms gratis vandaag? Maar goed, vandaag was klusjes dag, dus hop naar binnen. Doorlopen naar de kleine ingang onder de trap, want dan hoef je niet helemaal door de showroom en dan de korte snelle route naar de handdoeken en weer weg.

 

Maar dat viel effe tegen. Overal liepen vaders en moeders en hun kinderen, kamerbreed naast elkaar door de gangpaden, tergend langzaam te sjokken. En het enige wat ik kon doen was wachten tot ik er heel af en toe snel even langs kon glippen tot ik de volgende hindernis met kinderen moest nemen. Waar ik ook keek liepen, renden, gilden kinderen. Er werd tikkertje gedaan, er viel ergens een hele berg glazen om, kamerlampjes werden aan en uit geknipperd of ze lagen lamlendig op een stapel kleden te wachten tot pa en moe eindelijk een Pax kast hadden uitgezocht. De ballenbak in Smalland was er niks bij.

 

Hou met ten goede, ik hou van kinderen, maar niet als ze lopen te klieren in Ikea. Waarom moeten die koters mee als het een perfecte dag is om buiten te ravotten, om naar het strand of het bos te gaan. Desnoods laat je ze het onkruid wieden in de tuin van oma, maar ga NIET naar Ikea. En laat vooral je 4- jarige kleuter geen 8 nieuwe placemats scannen bij de kassa omdat ie anders en keel opzet. Alsof ik de hele dag de tijd heb.

 

De rest van de week is het ook prima buitenspeelweer dus ouders doe mij en al die andere klanten van het blauwe woonwarenhuis een lol en ga lekker naar buiten met je kids. Die Pax kast kun je ook online bestellen.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit