‘Ik heb stiekem nog contact met mijn ex-schoondochter’

‘Ja, mijn zoon en zijn ex zijn goed uit elkaar gegaan, gewoon, als vrienden.’

 

 

 

‘Maar natuurlijk zien ze elkaar allang niet meer. Hij heeft een nieuwe relatie en ik heb dus een nieuwe schoondochter gekregen. Het jammere is: met haar heb ik niet zoveel. En met mijn ex-schoondochter Eline heb ik een heel goede band. Altijd al gehad ook.

 

Dus ik spreek nu sinds hun break-up stiekem met haar af. Mijn man en mijn zoon weten van niets. Het is ook misschien niet zo aardig naar mijn nieuwe schoondochter toe. Maar Eline en ik zijn echte vriendinnen: we praten over alles, kunnen mooi filosoferen over het leven en elk gesprek gaat gelijk de diepte in. Dat is voor mij heel waardevol contact. Met Eline deel ik ook veel interesses en zo gaan we graag samen winkelen of lekker lunchen ergens, of samen kunst kijken. We maken er vaak een leuk uitje van en zij begrijpt prima dat haar ex dit niet weet. Ze vindt het ook oké dat hij verder is gegaan met een ander en ze mist hem niet meer. Het is dus echt over en voorbij, alleen wij zien elkaar nog. Mijn zoon en Eline zijn wel tien jaar met elkaar gegaan, maar toen was het ineens over. Ze hebben gelukkig geen kinderen samen, anders zouden die de dupe zijn van hun breuk.

 

Met mijn nieuwe schoondochter is het contact wat stroever. Ze is erg op haar eigen moeder gesteld en ze lijkt weinig interesse te hebben in haar schoonfamilie. Meestal heeft ze het over zichzelf en zodra ze kan afhaken bij familiedingen doet ze dat. Ze is liever bezig met haar eigen wereld. Van wat ik zie is het een beetje een egoïstische meid, die vooral haar online foto’s belangrijk vindt en bezig is met haar uiterlijk. Mijn zoon is smoorverliefd en ik laat hem lekker. Af en toe denk ik wel: waarom is hij niet bij Eline gebleven? Zo’n lieve en leuke vrouw, met wie hij echt een toekomst had kunnen hebben. Maar ja, ik bepaal het liefdesleven van mijn kind natuurlijk niet.

 

Ik vind dat ik wel vrij mag zijn in het omgaan met mijn ex-schoondochter. We vallen er, zoals het nu gaat, niemand mee lastig, toch? Als niemand het weet, dan schaadt het niet, vind ik. En ik kan oprecht genieten van onze afspraakjes, die toch wel elke maand plaatsvinden. We praten bij, lachen, doen wat leuks of we gaan wandelen en uitwaaien. Het voelt als een warme vriendschap. En die laat ik mij door niemand afnemen, ook al ‘hoort het niet’. Jammer dan. Er zijn wel meer dingen die niet mogen in het leven, toch?’

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl