Terwijl er honderden dingen zijn die ik beter zou kunnen doen met m’n tijd. Wat zou ik toch blij zijn als straks alles geverfd was en er spic en span uit zou zien. Bij wijze van spreken zo mooi dat er minstens twee jaar niets hoeft te gebeuren. Maar ja. Als je alle tijd hebt, heb je morgen ook nog. En overmorgen. Ik begon nog zo dapper, maar helaas, de laatste tijd ontbreekt de spirit. Maaltijdplanning, online boodschappen doen, opruimen, koken, de tuin, Nederland in Beweging en alle andere dagelijkse klusjes kosten me eigenlijk al meer dan genoeg tijd en energie. Ik ben wel stiekem jaloers op de overbuurman, die een partij hout heeft laten bezorgen waar ie vast weer iets heel moois mee gaat doen. Best benieuwd… straks toch even appen of ik de tussenstand te zien kan krijgen via WhatsApp.
Daarbij is het nog steeds Pasen vandaag, dus dan heb je normaliter ook altijd vrij, waarom nu niet? Lekker roereitje zo meteen, croissantje erbij en een extra hele dag vrij. Lekker niksen. Morgen begin ik. Eerst met het maken van een plan en daarna wordt het aanpakken geblazen. Ik wil wel een beetje trots op mezelf kunnen zijn na deze periode. Een haalbaar plan natuurlijk, dat wel. Mezelf kennende heb ik zo een waslijst klaar van hier tot aan de volgende feestdagen. Ach… wie weet…
Maar vandaag met Pasen mag ik lekker leuke dingen doen van mezelf. Jij ook? Toevallig stuurde m’n vriendin een hele voorstelling van Steef de Jong, de grote operette-fan. Hij bedenkt en speelt niet alleen een hele voorstelling in z’n eentje, maar heeft ook fantastische decors, die ingenieus in elkaar zitten. Allemaal van karton. Ken je hem? Heel anders dan alle andere cabaretiers. Deze hele voorstelling staat nu gratis online omdat er geen theaters open zijn. Mocht je het leuk vinden, hou dan zijn site in de gaten voor als straks de theaters weer open gaan.
Heel veel plezier ermee. En als je het allerlekkerste roerei ooit wilt maken, doe dat dan zoals Johannes van Dam (ken je hem nog?) het deed: in een klein pannetje lekker veel boter, op laag vuur losgeklopte eieren erbij, blijven roeren en als het bijna stolt metéén een klots crème fraîche erdoor samen met de eventuele vulling, zoals snippers gerookte zalm en fijngeknipte bieslook bijvoorbeeld. Zout en peper erdoor en snel van het vuur, zodat de boel nog smeuïg is. MJAM!
Fijne Paas. Hou je haaks en veilig. En ook nog maar eens het aller-, allerbeste voor iedereen in ziekenhuizen, in quarantaine, in verpleeghuizen en in eenzaamheid. Ik denk aan je.
Liefs,
Franska