Ik ben helderziend

Misschien zie ik jou nu ook wel. Eén ding weet ik zeker. Je zit in je mobieltje of laptop of zoiets te koekeloeren. Kan ook je tablet zijn, dat zie ik niet zo helder. Misschien is het dan wel niet helderziend, maar vaagziend. In elk geval weet ik dingen die ik eigenlijk officieel niet zou kunnen weten…

 

Hoe ik dat zo zeker weet?  Het is al heel vaak bewezen. Begon al toen ik nog maar dertien was. Had ik verkering met een (achteraf dus helemaal niet zo leuke) jongen op de middelbare school. Kwam ik binnenlopen op een maandagochtend, wilden allerlei meisjes me waarschuwen, dat ie ineens een ander had. Zei ik: ‘Weet ik toch al?!’ Hoogst merkwaardig, want ik wist echt van niks. Ergens was het toch in mijn hoofd terechtgekomen. Geen idee hoe.

 

Het grootste bewijs is wat er steeds met m’n zus gebeurt. Ik wil haar appen, appt ze mij. Tegelijkertijd. Ik wil haar bellen. Ook raak. Nou denk je natuurlijk…’Jaha, het kan ook zijn dat niet jij, maar je zus helderziend is’. Kan. Geef ik toe. Maar wat dan te denken van al die keren dat we samen in een hotel overnachtten en zij later uit een afspraak kwam dan ik?

 

Was ik dus al in de hotelkamer beland (en dat is echt niet slechts één keer gebeurd…), dacht ik op een gegeven moment, ‘Misschien komt ze zo wel, ik zal vast even de deur op een kier zetten’. En hop. Meteen stapt ze binnen. Echt op hetzelfde moment. Raarrrrr of niet? Helderziend. Zeker weten. En ik vind het niet eng. Alleen maar handig.

 

P.S. Ik weet trouwens ook dat mijn zus naar m’n nieuwe playlist gaat luisteren en hem leuk vindt. Misschien vind jij ‘m ook leuk? Hij staat weer op radiofranska. Veel plezier ermee!

 

Door Franska

Beeld: GettyImages Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.