Ijslands hotel zoekt fotograaf in ruil voor gratis verblijf

 

 

BRB, ik ben even een fotografiecursusje knallen, want op mijn bucket list staat al een aantal jaar dat ik naar IJsland wil en dat ik het Noorderlicht wil zien.

 

 

Nu zit je daar op zich wel goed op IJsland, maar om de één of andere reden is het er nog nooit van gekomen. Misschien omdat ik naar de zon wil in plaats van naar de kou als ik op vakantie ga. Daarom is het zo dat ik één keertje in IJsland ben geweest, op het vliegveld van Reykjavik, op doorvlucht naar een zonnig oord.

 

Een andere reden is dat ik het allemaal best wel prijzig vind. Want als ik erheen ga wil ik niet alleen het Noorderlicht zien, maar ook met husky’s knuffelen, zo’n ijskoud bad in, alle hoogtepunten zien qua natuur en ook nog eens bij de lekkerste restaurants eten. Nou, reken maar uit: dat kost aardig wat, maar ik heb nu een nieuw plan bedacht en daarvoor moet ik even m’n fotografieskills opschroeven.

 

Want een hotel in IJsland is op zoek naar een fotograaf die een maand lang (YES PLEASE) het Noorderlicht kan gaan vastleggen. Oké, je krijgt niet betaald, maar je mag wel een maand lang gratis in het hotel slapen. Lijkt mij een prima deal.

 

Het hotel dat dit aanbiedt is Hotel Ranga, een behoorlijk luxe resort op ruim een uur rijden van Reykjavik. Vanuit hier heb je ook nog eens uitzicht op de vulkaan Hekla, en je hoeft niet ver om dat Noorderlicht vast te leggen: ze hebben hier een observatiedek van waaruit je het prima kan zien.

 

Als kers op de taart zorgt dit hotel ook nog eens voor je vliegtickets. Nouuuu sorry hoor, maar dit is toch een topdeal? Ik ga me serieus aanmelden. Zet mij daar maar een maand daar, hoor.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer