If you can’t be kind be quiet

 

Want je kan iets wel denken, maar je hoeft het niet hardop te zeggen.

 

 

 

 

Alles gaat hangen, behalve je tandvlees. Tenzij je ‘iets aan jezelf doet’. Want als je de tijd en het geld ervoor hebt kun je er op je 42e op magische wijze weer als een jong blaadje uitzien. Dan kun je weliswaar je wenkbrauwen niet meer bewegen en is de mimiek volledig uit je gezicht verdwenen, maar who cares? Als je er blij van wordt moet je dat vooral doen. Maar als je aan je gezicht geen polonaise wil, gewoon de tijd haar gang wil laten gaan en geen problemen hebt met rimpeltjes en grijs haar dan is dat toch net zo prima? 

 

Helaas zijn wij vrouwen anno 2024 nog steeds niet zo ver dat we elkaar naar boven duwen. Verre van, sommigen vinden het blijkbaar nog altijd heel fijn om een ander naar beneden te halen. Zoals Tamara Elbaz, een societyfiguur uit het Amsterdamse, die van plastische chirurgie haar hobby heeft gemaakt. Zo heeft ze haar borsten laten vergroten, fillers in haar lippen gespoten, botox gebruikt en als kers op de taart een neuscorrectie gehad. Ze is blij met het resultaat, good for her. Maar wel een beetje jammer dat ze wat minder enthousiast is over vrouwen die ervoor kiezen om niets aan zichzelf te laten doen. Zoals talkshowpresentatrice Sophie Hilbrand. Sophie zit er niet mee dat ze ouder wordt, en al helemaal niet dat dit ook te zien is. 

 

Maar in de podcast GeenFilter die Tamara maakt met glamourvrouw Maria Tailor en iemand met de naam Fawry not Sawry, werd Sophie op een heel nare manier op de hak genomen. Normaal gesproken babbelen de drie alleen maar over zichzelf maar dit keer vond Tamara het nodig om een andere vrouw af te katten. Ze zei dat Sophie eruitziet ‘alsof ze al twintig jaar geleden is gestorven en aan het ontbinden is’. 

 

Tsja, als de beautystandaard het gezicht van Tamara Elbaz is dan verliezen we toch allemaal?

 

Gelukkig kon Sophie er wel om lachen en ze nodigde Tamara en Maria uit in haar talkshow Sopie & Jeroen om het te hebben over het schoonheidsideaal voor vrouwen. Sportief dat ze kwamen opdagen, maar ze kregen de wind van voren van onder andere Roxane Kneteman, die het ‘gewoon zo niet aardig’ vond om een ander om haar uiterlijk af te kraken. Olcay Gulsen zei op haar beurt heel eerlijk dat ze er niet van zou kunnen slapen als anderen haar zo zouden beoordelen. Laat staan hoe de impact op jonge, onzekere meisjes zou zijn die juist naar de podcast van Tamara en Maria luisteren. Maria Taylor zegt dat ze wel wat van deze hele commotie geleerd heeft en dat is dat ze het in de podcast niet meer over het uiterlijk van andere vrouwen wil hebben. Heel goed, want If you can’t be kind, be quiet.

 

Morgen is Sophie op haar beurt te gast in de podcast van de vrouwen. Opgestaan uit de dood en alive and kicking

 

@geenfilternl

Shamen zonder schaamte

♬ original sound – Geen Filter

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit