Hoe kun je dit nou geen geweldig huis vinden? Kijk nog eens goed!

 

We hebben het al twee keer eerder gedaan, dus je zou zeggen dat we het kunnen. We wonen bovendien al bijna vijftien jaar samen, doorgaans tot wederzijds genoegen.

 

Maar wat is dat lastig zeg, samen op huizenjacht. Op een paar essentiële punten zijn we het eens: we willen een huis dat we kunnen betalen in een rustige groene buurt, met een tuin voor mijn man, en met ruimte voor mij om mijn rebalancingpraktijk te vestigen, liefst in een schuur of garage. 

 

Wat blijkt? Hij wil een nieuwbouwhuis, ik wil een oud huis. Dat hebben we geanalyseerd en begrepen: hij herinnert zich de gelukkige eerste jaren van zijn gezin, lang geleden, toen ze in een nieuw huis woonden, en daarna de aftakeling van zijn huwelijk in een oud huis. Ik heb juist de beste jaren met mijn kinderen doorgebracht in een sfeervol jarendertighuis en ik weet nog goed hoe ongelukkig ik daarna werd, wonend in een Vinex-wijk.

 

Hij gaat voor ruimte, rust en licht. Ik ga voor sfeer, sfeer, sfeer. De combinatie daarvan kunnen we niet betalen. Ik ben al twee keer op staande voet verliefd geworden op een geweldig huis waarvan mijn man het Spaans benauwd kreeg (“Zo klein, zo donker”) en hij wijst alsmaar huizen aan die mijn maag doen krimpen (zo saai…).

 

Ik heb één troef: het huis waarin we nu nog wonen, wilde hij in het begin ook niet. De tuin lag verkeerd, de kleur was verkeerd, ik weet niet meer wat er allemaal verkeerd was. We hadden het al van ons lijstje geschrapt want ja, je kunt iemand niet dwingen. Ineens kwam hij tot bezinning, het mocht, we kochten het huis en vervolgens bleek dat het een supergoede keuze was, voor ons allebei. We gaan dan ook niet weg omdat we er genoeg van hebben, maar omdat ik dichterbij mijn kinderen en kleinkinderen wil wonen. 

 

Het liefst in een sfeervol oma-huis. Nu alleen die man nog zien mee te krijgen. 

 

 

 

 

Lisette Thooft noemt zichzelf ‘lijf- en schrijfcoach’. Ze schrijft al jaren voor vrouwenbladen en spirituele tijdschriften en is auteur van 17 boeken over persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is ze singer-songwriter, in opleiding tot rebalancer, moeder en grootmoeder.
www.lisettethooft.nl