Hotter dan hot: Jalapeño Popper Dogs

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Jalapeño Popper Dogs.

 

Kan je feestje wel wat pit gebruiken? Dan worden deze jalapeño popper dogs jouw beste vrienden. Pas op, je moet wel tegen een stootje kunnen want deze jongens zijn HEET.

 

Net als hotdogs zijn jalapeño poppers – geroosterde jalapeños – een van de makkelijkste partysnacks die er bestaan. Dus deze combo kan alleen maar goed uitpakken. Wees wel gewaarschuwd: maak een dubbele portie want deze gaan gegarandeerd hard.

 

Zo maak je de Jalapeño Popper Dogs:

  • Zet de grill op de hoogste stand. Snijd de uiteinden van de jalapeños af zodat het een soort kokertjes worden. Haal met een mesje de zaadjes en lijsten eruit.
  • Snijd de kaas in rechthoeken van dezelfde breedte als hotdogs. Leg een paar stukjes op een gehalveerde hotdog en leg de andere helft van de hotdog erop zodat je een hotdog met kaas in het midden hebt.
  • Stop de hotdogs in de jalapeñobuizen. (Afhankelijk van hoe groot de jalapeños zijn, zou je er 2 of 3 rond elke hotdog moeten kunnen plaatsen.)
  • Grill de hele handel, tot de jalapeños aan alle kanten beginnen te verkopen en de hotdogs goed zijn opgewarmd. Haal het wel van het vuur voordat de kaas er teveel uitloopt.
  • Serveer op hotdogbroodjes met mosterd en eet smakelijk!

 

 

Bron: Delish
Beeld: Chelsea Lupkin

 

Door: Redactie FavorFlav