Wie houdt er nou niet van konijntjes? Dat moet de ontwerper van deze designstoel gedacht hebben. Volwassene of kind, hier word je toch blij van?

 

 

Tijdens mijn inspiratiereis door Milaan wandelde ik door de wijk Tortona waar ik ineens stuitte op een waanzinnige loods helemaal gevuld met konijnen. In allerlei kleuren, groot en klein. Zo vrolijk om te zien! Ik merkte dat iedereen zin had om erop te zitten, ze op te tillen of ermee rond te hoppen. Je gaat er vanzelf mee spelen als je deze designstoel in je huis of tuin hebt staan.

 

De ‘Rabbit Chair’-collectie is een van de nieuwste creaties die uit de hoge hoed zijn gekomen van Qeeboo-oprichter Stefano Giovannoni. Stefano studeerde architectuur in Florence en woont en werkt nu in Milaan. Hij is een industrieel ontwerper, gespecialiseerd in kunststof producten. Inmiddels heeft hij al verschillende prestigieuze ontwerp-awards op zijn naam staan voor onder andere merken als Magis en Alessi. 

 

Het idee om een konijn als stoel te ontwerpen kwam er omdat het silhouet van het dier gelijkenissen vertoont met dat van een stoel. De oren werden ontworpen als rugleuning, met maximaal zitcomfort. Zo kan de ‘Rabbit’ perfect van de eetkamer naar de woonkamer naar de kinderkamer hoppen: de stoel past overal in huis!

 

De ‘Rabbits’ zijn beschikbaar in heel veel mooie kleuren en zelfs in het goud. Er zijn verschillende groottes, voor volwassenen en kinderen. Fun voor jong en oud dus!

 

Ze zijn te koop vanaf €99 via Fonq. En omdat ze van kunststof zijn gemaakt kunnen ze ook prima buiten in de tuin staan.

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: Qeeboo