Hond in de auto? Ik dacht het niet!

 

Ieder jaar, als het buiten warmer wordt, moet de politie of de dierenambulance weer ingrijpen. Om honden te bevrijden die door hun baasjes in de auto worden achtergelaten. Snap je het dan nog steeds niet?

 

 

De afgelopen week was het weer raak hoor. De politie, brandweer en de dierenambulance hadden het er maar druk mee. Met het warme weer zijn er nog steeds mensen die hun hond in de auto laten zitten. Steeds vaker lees ik over die arme beestjes die maar ‘heel eventjes’ hoeven te wachten omdat hun eigenaar ‘heel eventjes’ een boodschapje moet doen.

 

Zijn ze nou helemaal gek geworden? Ook al is het buiten maar 21 graden, dan is het in de auto binnen de kortste keren wel 31 graden, en na een half uurtje al 40!  Voor je hond is dat levensgevaarlijk omdat hij zijn bloed, dat dan stroperig wordt, niet meer goed rond kan pompen. Ga zelf maar eens ‘ heel eventjes’ in een stilstaande auto zitten als het buiten mooie weer is!

 

Voor iedereen die denkt dat het allemaal wel meevalt… Neem ‘heel eventjes’ twee minuutjes om dit filmpje te bekijken. Dan piep je voortaan wel anders!

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit