Harry en William praten niet en dat is oké

 

Er gaat natuurlijk geen minuut voorbij zonder dat er ‘iets’ over Harry-Meghan-William in het nieuws verschijnt.

 

 

Laatste nieuws waar ik een pushbericht van kreeg: Harry en William zouden bijna niet meer met elkaar praten. Bam.

 

Hoewel ik, iedereen heeft zijn zwaktes, geen genoeg kan krijgen van anything British royal-gerelateerd, haalde ik hier mijn schouders bij op. Hoeveel mensen ken ik niet die, gelukkig meestal maar tijdelijk, wat afstand nemen van broers of zussen zodra een nieuwe liefde in hun leven stapt. Iedereen moet wennen aan de nieuwe situatie, je moet losweken van het gezin waar je vandaan komt en bouwen aan een nieuw fundament. De nieuwe partner kent al jullie codes niet en waar de verliefde in kwestie al honderd uur knuffelend en wijn drinkend de ander tot in detail ontleedt en ontmoet, moet de familie het doen met af en toe een dinertje links en een verjaardagsfeestje rechts.

 

In casu Meghan Markle, een Amerikaanse actrice, die verkering krijgt met een Brits prinsje kan ik me voorstellen dat het nog iets lastiger is om op een lijn te komen. Het Britse koningshuis hangt van protocollen aan elkaar, Meghan is een vrouw die zich als meisje al geen beperking liet opleggen en dan kom je in een doolhof van regels. Weet je nog de vijf ‘fouten’ van Meghan?

 

Dus ik begrijp best dat Harry voor ‘zijn meissie’ (zoals mijn Amsterdamse schoonopa zou zeggen) opkomt en dat het voor William allemaal wel heel snel wegglijdt van wat zij samen hadden en hij het gevoel heeft zijn broertje kwijt te zijn.

 

Als ik om me heen kijk zie ik zo’n verwijdering wel vaker ontstaan bij nieuwe liefdes. Meestal plooit en voegt de liefde zich en als dat het beste is voor het familielid in kwestie, zal de familie uiteindelijk wel buigen en begrip tonen.

 

Uiteindelijk zijn Harry en William altijd andere jongens geweest (ik ken ze allebei bijzonder goed, dat begrijp je. Lees dit ironisch; ik baseer mijn mening ook maar op pushberichten) en past dit pad Harry natuurlijk best. Ik denk dat de jongen doodongelukkig zou worden met een type als Kate Middleton. (Ik schreef hier trouwens over de negen stijllessen van Kate Middleton.)

 

Dus dat broederschap, dat trekt wel bij. Ik hoop het in ieder geval.

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach