Hollandse haring bowl

 

Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: Hollandse haring bowl

 

 

Waarom voor zalm of tonijn kiezen als je je poké bowl ook kan vullen met kneiterverse, oer-Hollandse haring? Minstens zo lekker, stukken goedkoper én hartstikke gezond.

 

Dit heb je nodig

  • 4 haringen
  • 2 tl geroosterde sesamzaadjes
  • 1 rode biet
  • 1 bosui
  • 30 gr ramen noedels
  • 2 el sojasaus
  • 8 radijsjes
  • 1 vel sushi nori (zeewier)
  • 175 gr sojabonen (edamame, koelvers of in blik)
  • 1 wortel

 

Zo maak je het

Kook de ramen noedels volgens de tekst op de verpakking.

 

Zijn de noedels klaar? Doe ze dan in een grote (niet-metalen) schaal en schenk daar de sojasaus overheen. Laat de noedels even afkoelen.

 

Snijd (of rasp) de wortel in kleine stukjes en snijd de radijsjes en de bosui in dunne plakjes.

 

Knip dan de sushi nori met een schone schaar in dunne reepjes en bewaar die op een droge plek.

 

Snijd ook de biet in dunne plakjes of blokjes.

 

 

Snijd tot slot de haringen in stukjes en bewaar die in de koelkast.

 

Verdeel de afgekoelde noedels over 4 kommen en finish je sushi bowls door alle ingrediënten over de noedels te verdelen.
Strooi als laatste nog wat sesamzaadjes over de bowls.

 

Voor extra smaakbeleving serveer je de bowls met sojasaus, wat ingelegde gember en wasabi on the side.

 

Door: Redactie FavorFlav