Ook voor jou: hoeden van Máxima

 

Jolanda: Een hoed dragen, net als koningin Máxima? Natuurlijk! Waarom niet? Je moet alleen wel even opletten welk model je kiest. Want om nou in de supermarkt rond te gaan huppelen met een enorme verentooi op je hoofd…

 

Kijk, waar Máxima wegkomt met een mooie pillbox — die ze overigens met net zoveel verve als Jackie O. draagt — of een hoed met een enorme omgeslagen rand, is dat voor de meesten van ons niet echt weggelegd. Tenzij je een bruiloft hebt waar de moeder van de bruid ook een hoed draagt. Maar hoeden waar je wel gewoon mee door het dagelijks leven kunt gaan, zijn bijvoorbeeld fedora’s. En laat dat nou net de hoed zijn die ik toch echt het prachtigst vind bij onze koningin. Of wat dacht je van de rode baret waarmee ze toch wel even een modesignaaltje afgaf in 2004, gecombineerd met een spijkerjack? Weet je nog?

 

Intussen weten we dat we de signalen van Maxima met gerust hart kunnen volgen; ze is niet voor niets samen met haar man uitgeroepen tot het best geklede koppel van de wereld.

 

Weet je wanneer een hoed ook ontzettend slim is? Tijdens je bad hairday!

 

Maar kijk, hieronder staan negen exemplaren die je gewoon kunt dragen, en die je misschien wel net dat beetje koninklijk gevoel geven.

 

 

 

Vilten hoed, stoer! €24,99 H&M

 

 

Hoed van zuiver scheerwol. €59,99 Klingel

 

 

Wollen baret met vrolijke broche. €19,99 Mango

 

 

Dit is een mooie fedora-hoed! €190 Rag & Bone

 

 

Hoed van wol met bandana. €89,95 Scotch & Soda

 

 

Stijlvol & van vilt. €155, A.P.C.

 

 

Klassieke baret voor een zacht prijsje. €16 Topshop

 

 

Piper-hoed van wol €80 Bixton

 

 

Olala, met luipaardmotief. €69,90 Marc Cain

 

 

 De Brabantse Jolanda is moeder van vijf kinderen en ziet er graag leuk en hip uit. Dat lukt haar heel goed met haar ‘maar’ 1.58 meter en een klein maatje meer.

witte-balk-met-bol-jolanda