Hier rijdt-ie dus wel

 

 

De derde dinsdag in september zonder gouden koets? Nou, echt niet hoor. Want daar heb ik even voor gezorgd, voordat ik op vakantie ging. Bij franska.nl rijdt-ie vandaag namelijk wel. Weliswaar met wat minder paarden, maar toch. Klik maar even hier voor de homepage. Even wachten… en tada!

 

Zelf zit ik intussen in Toscane. Zoals gebruikelijk in september. Doe ik al jaren. Alle moeders van de redactie op vakantie geweest, schoolvakanties achter de rug, dan kan ik eindelijk weg. Ben wel altijd nieuwsgierig naar wat de koningin aan heeft op Prinsjesdag natuurlijk. Dus maar hopen dat ik even een goeie wifiverbinding heb vanmiddag, kan ik lekker kijken en genieten.

 

Vorig jaar was er niemand die het echt nodig vond om de jurk van onze koningin op z’n nieuwssite te zetten. Heb me een hoedje gezocht voor ik iets vond.

 

Over hoedje gesproken… deze dag leent zich ook perfect om de meest bijzondere bouwwerken op je hoofd te zetten. Doe jij dat wel eens? Een hoed op? Ik probeer het af en toe, maar merk elke keer weer dat iedereen het nodig vindt er iets van te zeggen. ‘Staat je goed, een hoed’. Superaardig natuurlijk. Ik bedank ook altijd voor het compliment. Maar ik hoor nooit iemand zeggen: ‘Staat je goed, schoenen’. Vandaar… dat ik het dan weer een tijdje niet doe, zo’n ding op m’n hoofd. Het is blijkbaar toch nog iets bijzonders in ons landje. En ik wil ook weer niet elke dag bijzonder zijn.

 

 

 

Hier in Toscane doe ik het wel. Want bij het wandelen over de heuvels en de onbeschutte weggetjes, moet je toch echt iets op je hersens zetten tegen die zon. En die hoed van mij heb ik hier in de buurt gekocht, dus die is een soort van ‘normaal’. Denk ik. Voor hier dan. En ik gebruik hem meteen als verzamelplaats voor alle wilde kruiden die ik onderweg tegenkom. Gisteren vond ik ook nog een mooi polkadot-veertje. Heb even een foto van m’n hoed gemaakt, kun je zien wat ik zoal meesleep tijdens een wandeling. Ook nog een mooie steen in m’n rugzak. De verse venkelzaadjes zitten intussen in de pastasaus trouwens.

 

Heel fijne Prinsjesdag en liefs uit Toscane.

X

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter