Hoe vaak heb jij Sissi al gezien? Net zo vaak als ik? En ken je de nieuwe versie al?

 

Ik ben er intussen aan verslingerd. Hij is namelijk zwaar verslavend. Later dus niet zeggen dat ik je niet gewaarschuwd heb. 

 

 

 

Aah, de Sissi-film… een en al pracht en praal en zo nu en dan een traan. Om vervolgens voorzichtig opzij te kijken of niemand het gezien heeft. Of om te zien of je bij je medekijkers ook een traantje ziet glinsteren. Het ontroerendste fragment vind ik nog altijd het slot in Venetië, met die zwijgende massa, waarin ze naar haar kindje rent. Daar moeten steeds opnieuw tissues aan te pas komen.

 

Eigenlijk kun je de hele film al dromen, maar toch elke keer weer kijken hè? Ik zal hoop ik niet de enige zijn die er geen genoeg van kan krijgen. Voor de liefhebbers heb ik heuglijk nieuws, want er is een nieuwe versie van Sissi, Sisi genaamd. Geen idee waarom de naam nu anders is, geen tijd gehad om uit te zoeken, want ik moet weten hoe het verder gaat, ben verslingerd aan die nieuwe Sisi-serie. Ook hier veel pracht en praal natuurlijk, maar een heel ander soort, minder zwijmel-zoet, minder glitter en minder kitsch-achtig. Realistischer, pittiger en intiemer.

 

 

Hoewel volgens critici in de serie niet alles helemaal klopt met de oorspronkelijke geschiedenis (net als in de klassieke film trouwens), is het toch een prachtig verslag van wat er destijds gebeurde. Dat het niet exact tot op de millimeter klopt met de geschiedenis zal me een zorg zijn. Een veel grotere zorg is wanneer deel twee van de serie komt. Dat ie komt is gelukkig zeker. En van mij mag Sisi Peyton Place-achtig lang doorgaan. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Vanaf de eerste minuut werd ik er helemaal ingezogen en ben ik alleen maar bang om bij de laatste aflevering aan te komen. Misschien kijk ik die wel in twee delen, zoals ik dat met een lekker stuk chocola aanpak: proberen een stukje te bewaren voor de volgende dag…

 

Dit wil je echt niet missen

 

Die top-acteurs, fantastisch mooie landschappen, die prachtige kleding en kastelen, die spanning, maar ook de oorlog-scenes, de beperkingen die je opgelegd krijgt als je ineens keizerin bent, het zit zo goed in elkaar. Petje af voor de makers. Sinds begin deze maand staat deze nieuwe zesdelige serie op het streamingplatform Mylum, je kunt hier de trailer zien. En voor drie gelukkigen onder de lezers van franska.nl heb ik een unieke code waarmee je de serie gratis kunt zien. Als je zo’n code wilt winnen even een bericht op Facebook achterlaten bij dit artikel. Volgende week maandag maak ik de drie winnaars bekend.

 

 

Ik duik nu zelf weer in Sisi. Zo benieuwd hoe het verder gaat. Ik wens je een heerlijke week. Zonder storm hoop ik. Nog maar een week en het is lente. Joepie!

 

Liefs van Franska

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska