Hoe slow coffee van een drukke dag een feestje maakt

 

Af en toe denk ik dat ik nog behoorlijk van gisteren ben. Ik zet mijn dagelijkse bakkie het liefst met een ouderwetsch (ja, met sch) koffiezetapparaat.

 

 

Niks geen pads of cups, want daar ben ik niet zo van. Doe mij maar het echte werk met een filter, versgemalen bonen en heet water. De smaak van je koffie wordt dan veel intenser.

 

Hoe fijn is dat als je even een momentje voor jezelf hebt of gezellig met je vriendin aan de koffie zit? Of tijdens een dessertje na een avondje relaxed tafelen thuis. Het ruikt ook altijd zo lekker en is echt super easy om te maken.

 

Alles wat je nodig hebt is een beetje geduld. En een kannetje om de verse koffie in op te vangen, een filter en een keteltje water. Even wachten tot het water kookt, dan laat je dat ietsje afkoelen, want dan staat er minder druk op en druppelt de koffie langzaam door het filter en daar is je slow coffee.

 

Met deze Slow Coffeemakerset van Leopold Vienna is het helemaal een feestje. Want die is zo mooi, die kun je zo op tafel zetten. Het schattige kannetje is gemaakt van hittebestendig borosilicaatglas en kan in de vaatwasser. Het mooi vormgegeven waterketeltje en filter zijn van roestvrijstaal. Na gebruik dus alleen maar omspoelen. Wedden dat je indruk maakt met deze mooie set?

 

Zo ben ik dus zomaar een hippe barista in mijn eigen koffietentje. Doe mij er nog maar eentje en neem vooral de tijd. Doe ik ook. Om te genieten.

 

 

Zie jij je zelf ook al lekker in de weer met deze coffeemaker? Laat ons dan even op Facebook weten waarom jij degene bent die zou moeten winnen en je maakt kans. Geen Facebook? Komt goed. Je kunt ook even mailen naar winnen@franska.nl. Doe dat s.v.p. alleen als je geen Facebook hebt, anders loopt onze mailbox over.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit