Hoe mijn coronabesmetting een all-inclusive vakantie werd

 

Daar zat ik dan, gevaccineerd en wel, een week in isolatie op zolder. Ik vond mezelf best een beetje zielig.

 

 

Ken je die mop van de redacteur die gevaccineerd was en toch corona kreeg? Laat ik er maar geen grappen over maken, want corona is zeker geen geintje. Ik was gelukkig al gevaccineerd en dacht dat mij niks meer kon gebeuren. En toch kreeg ik corona.

 

Omdat ik een beetje liep te snottebellen deden we allemaal voor de zekerheid een thuistestje. Stomverbaasd zag ik op de mijne vrijwel meteen twee streepjes verschijnen. Mijn huisgenoten waren gelukkig negatief maar ze stuurden mij meteen naar de zolder alsof ik opeens de vliegende builenpest had. Ik mocht niets meer aanraken en als ik wat nodig had dan moest ik ze maar appen.

 

Daar zat ik dan, met een telefoon voor de nodige communicazione, mijn laptop en het tweepersoonsbed helemaal voor mij alleen. De eerste dagen lag ik echt wel in de lappenmand, met bonkende hoofdpijn en zoveel opvliegers achter elkaar dat het wel koorts moest zijn. Ik schrok zelfs van mijn eigen spiegelbeeld. Maar op dag drie begon ik er wel de voordelen van te zien. Als ik dan toch nergens aan mocht komen en boven moest blijven dan bood dat ook kansen.

 

De was moesten mijn huisgenoten nu helemaal zelf doen. Ach ja, hoe moeilijk kon het zijn om de machine aan te zetten? Verder kon ik geen rondje met het hondje en even snel de stofzuiger door de woonkamer halen ging ook niet. En ik mocht ook geen eten klaarmaken.

 

Dus mijn thuisisolatie veranderde eigenlijk in een all-inclusive van jewelste. Ik lag uren languit en overdwars in dat veel te grote bed. Ik was eindelijk de baas over de afstandsbediening en kon me voor het eerst in tijden zorgeloos vervelen. Een beetje uit het raam koekeloeren, beetje tutten, beetje lezen en ongestoord mijn nagels lakken en wenkbrauwen epileren. Er werd zelfs dagelijks gevraagd wat ik wilde eten en wanneer, en dan kreeg ik via WhatsApp een seintje dat het op de overloop voor me klaarstond. Daar kon ik best wel aan wennen hoor!

 

Vandaag is de laatste dag van mijn zelfisolatie en mag ik bijna weer los. Ik ben heel blij dat ik weer met mijn huisgenoten mag knuffelen, maar dat all-inclusive resort op zolder ga ik best een beetje missen.
     

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit