Deze plek voelt écht aan als vakantie in eigen land

 

Je weet pas wat je mist als het er niet is. Als je paspoort verstoft en de vakantieprikkels uitblijven.

 

Maar hoe zit het nu eigenlijk met reizen binnen Europa? Kan het alweer een beetje of juichen we te vroeg? Kiki belde haar beste vriendin, pakte de auto en ging op avontuur. Bestemming 1? Paulus Potterstraat 50 in Amsterdam. Jawel: het Conservatorium Hotel.

 

 

In de verte doemt het indrukwekkende gebouw al op. Een architectonisch stadsicoon, zo kun je het wel noemen. Het Conservatorium werd eind negentiende eeuw ontworpen en is destijds – fun fact – voor 120.310 gulden (54.600 euro) gekocht. Inmiddels kunnen we concluderen dat het zijn stenen heeft terugverdiend.

 

We staan nog geen seconde binnen de hekken van het hotel of onze Peugeot 508 SW wordt vakkundig afhandig gemaakt door een zeer charmante valet parker met intens blauwe ogen. ‘Heeft u een fijne reis gehad?’ ‘Eh, jawel. We komen uit Utrecht. We zijn op miniroadtrip, morgen rijden we door naar België.’ We graaien onze strandhoeden (geen idee waarom we die bij ons hebben eigenlijk) van de achterbank en lopen door de immense schuifdeur naar de balie van het pand, waar we worden verwelkomd door een team vriendelijke ogen boven mondkapjes.

 

Het Conservatorium is het eerste hotel binnen The Set Hotels Group dat weer opent, na een periode gesloten te zijn geweest vanwege de coronamaatregelen. En ja, de subtiele aanpassingen zijn voelbaar. Op meerdere plekken in het hotel hangt desinfecterende handgel (wel meteen de allerlekkerste: Marie-Stella-Maris) en op de kamer vind je nog wat extra mondkapjes, mocht je die zelf vergeten zijn.

 

Er is een Staycation Arrangement samengesteld (lang leve de vroege incheck en late uitcheck!) en Executive Chef Schilo van Coevorden lanceert de Taiko Summer Edition, een menu met alle signature dishes van Taiko, geserveerd in de brasserie en op het terras. Over dat zomerse menu kan ik heel kort zijn: het is niet normaal. Als je mij én mijn beste vriendin stil krijgt omdat we ‘willen genieten en niet kunnen genieten en praten tegelijkertijd’, dan weet je dat het eten goed is. De kakelverse hiramasa kingfish nigiri, de miso black cod, de waygu, de Nam Jim oesters: bij  Taiko serveren ze pure liefde op bordjes en niets minder.

 

 

Dat de volgende ochtend de wekker om 07.00 uur sharp gaat om nog even te kunnen sporten voor het ontbijt zegt genoeg over de gym in de Akasha Holistic Wellbeing Spa. Of misschien zegt dat ook iets over de Veuve Clicquot van de avond ervoor op het terras, maar daar hebben we het niet meer over.

 

Het ontbijtbuffet wordt in verfijnde porties aan tafel geserveerd in plaats van dat je er naartoe moet lopen, en wat mij betreft krijgt het hotel driehonderd sterren op het gebied van succesvol re-openen. Het is dat we nu doorrijden richting onze zuiderburen in België, maar het Conservatorium bewijst: deze plek voelt écht aan als vakantie in eigen land.

 

Zucht…

 

P.S.: Volg onze roadtripavonturen op Instagram via @kikiduren.

Door: Redactie Amayzine.com