Hoe je een Gezellige Vrouw wordt

 

Als we Frits toch niet hadden… Speciaal voor kerst vonden we hem bereid om zijn gezellige levenswijsheden met ons te delen. Lees ze en doe er je voordeel mee!

 

Zo, daar ben ik weer, jullie lieve Fritsje, en beloofd is beloofd: nu met tips hoe jullie een Gezellige Vrouw kunnen worden die een Gezellige Kerst viert. Als je gasten hebt zullen ze na afloop zeggen: …, wat hebben we het gezellig gehad! (Waar … staan moet je je eigen naam invullen.)

Dit is niet zo makkelijk, want als kater ben ik zelf van nature niet zo gezellig, eerder arrogant en humeurig, maar ik doe mijn best. Hier de tips:

 

1. Wrijf voortdurend in je handen en zeg dan telkens: ‘Wat is het gezellig hè?’ Zelden heb je dan een gast die antwoordt: ‘Rot toch lekker op met je gezelligheid, mens.’

 

2. Het kan zijn dat je een gast hebt die je een jaar niet hebt gezien en die zegt: ‘Zo, jij bent wel een maatje aangekomen, …!’ (Waar …. staan moet je je eigen naam invullen.) Dat kan hard aankomen, zo’n opmerking, maar je zegt gewoon, zonder met de ogen te knipperen: ‘Ja, een maatje extra, dat leek me wel gezellig!’

 

3. Een bloemetjesjurk, dat weten we allemaal, die is héél gezellig. Vooral de Gucci Garden silk dress. Je hebt ‘m al voor 1900 euro, ook in grotere maten (zelfs maatje 36!).

 

4. Stamppotjes, die zijn natuurlijk ook gezellig en nu ook nog erg hip. Maar doe er wel witte truffels bij, want witte truffels, dat maakt zo’n stampotje extra gezellig en hip. Je hebt al witte truffels voor 365 euro (60 gram).

 

5. Praten over het weer is doorgaans ook gezellig. Een voorbeeld om het je makkelijk te maken: ‘Gezellig hoor, al die regen en die loodgrijze lucht, nu al zes dagen lang!’

 

6. Het kan zijn dat je a) een poes hebt en b) dat dit lieve diertje een van de gasten flink krabt. Dat vinden wij nou gezellig. Zeg dan, alweer zonder met de ogen te knipperen: ‘Zullen we even een tetanusinjectie halen bij de gezellige EHBO-post?’ Extra leuk: bij de meeste EHBO-posten krijg je ‘m gratis!

 

7. Heb je ongezellige gasten op bezoek, bijvoorbeeld je schoonouders, geef ze dan niets te drinken en te eten en als ze iets vragen, bijvoorbeeld ‘Hoe gaat het met je?’ zeg dan: ‘Beroerd.’ Doorgaans zijn ze dan weer snel weg en wordt het als vanzelf weer gezellig.

 

Stamppotjes zijn natuurlijk erg gezellig. En hip. Maar doe er wel witte truffel bij

 

Zo, dat waren, al zeg ik het zelf, zeven gouden tips voor hele gezellige feestdagen. Daarna is het januari, de ongezelligste maand van het jaar: saai, grijs, somber. Als humeurige, chagrijnige kater denk ik vaak: och, was het maar twaalf maanden per jaar januari.