Hoe gaat het nu met Diane Keaton

 

Een prachtige talentvolle vrouw die veel prijzen op haar naam heeft staan, twee kinderen heeft geadopteerd en nog steeds met veel plezier acteert en regisseert. 

 

De Amerikaanse filmactrice en regisseur Diane Hall werd in 1945 geboren en groeide op in Californië. Hier volgde ze de studie acteren aan het Santa Ana College. Op negentienjarige leeftijd verhuisde Diane naar New York om daar theaterlessen te volgen bij The Neighborhood Playhouse. Op deze school moest Diane haar naam veranderen omdat er al een Diane Hall ingeschreven stond. Ze koos voor de geboortenaam van haar moeder, vandaar de naam Diane Keaton.

 

Diane is bekend van films als The Godfather, Father of the Bride en de romantische komedie Something’s Gotta Give. Diane acteert nog steeds, in 2017 schitterde ze nog in Hampstead. Naast acteren heeft Diane ook geregisseerd en geproduceerd.  

 

Haar liefdesleven is een veelbesproken onderwerp in de media. Diane is nooit getrouwd maar heeft relaties gehad met verschillende bekende mannen zoals Watten Beatty, Jack Nicholson en Al Pacino. Niet de minsten toch?

 

Haar bekendste lover was Woody Allen. Over haar relatie met hem wil ze niet meer veel kwijt. Hij wordt door zijn ex-stiefdochter beschuldigd van seksueel misbruik, maar de regisseur heeft dit altijd ontkend. Het enige wat Diane daarover heeft gezegd is ‘Woody Allen is mijn vriend en ik geloof hem nog altijd’. 

 

Diane heeft twee kinderen. Op haar vijftigste adopteerde ze haar dochter Dexter en een paar jaar later adopteerde ze vervolgens haar zoon Duke. De kinderen zijn alleen door hun moeder opgevoed, maar wel door ‘een heel sterke talentvolle moeder’, zoals ze zelf zeggen. 

 

Acteren is voor Diane een hobby waar ze haar geld mee kon verdienen, daar is ze erg dankbaar voor. Naast acteren is Diane actief op sociale media en ze is verslaafd aan Pinterest. Je kunt haar hier volgen.

 

Ook heeft Keaton een passie voor fotografie en architectuur. Ze is lid van het Amerikaanse National Trust for Historic Preservation en heeft in Los Angeles meerdere gebouwen laten restaureren. 

 

Diane heeft een opvallende kledingstijl. Ze draagt graag herenkleding en coltruien. Toen haar in een interview werd gevraagd naar haar favoriete merk coltrui antwoordde ze: ‘Nou, ik zou heel graag een lijn van coltruien willen beginnen. Maar wie wil het met mij doen? Tot zover niemand.’

 

Dus heb jij altijd al met Diane Keaton willen samenwerken? Dit is je kans!

 

Door: Anouk Raijmakers

Afbeelding van Anouk Raijmakers