Hippe
roer­­bak

 

De combinatie van zoete aardappel, kip en pinda’s werkt helemaal. Proeven?

 
Zo’n heerlijk verfrissend kookboek, Pasta 2.0. In dit boek gaat het niet om de traditionele pasta’s, maar om nieuwe smaken en gerechten. Van Aziatische noedels tot Italiaanse gerechten. Ik ben fan, want zo maak je je pasta en noedelgerechten even wat gezonder én anders. Zo blijft koken elke dag weer een feest.
 
Zelf ben ik gek op zoete aardappel dus moest ik dit recept even met je delen. Je hebt hier wel een spirelli voor nodig. Maar je kan tegenwoordig ook zoete aardappel spaghetti in de Albert Heijn kopen. Zullen we dan maar beginnen?
 


 

Voor 2 personen

Dit heb je nodig

  • 2 kleine kipfilets
  • 2 el zonnebloemolie
  • 60 g taugé
  • 225 g zoete aardappels, gespiraliseerd
  • 2 lente-uitjes, diagonaal in heel dunne ringen
  • 1 el fijngesneden korianderblaadjes, plus hele blaadjes voor eroverheen

 

Voor de marinade

  • 1 el sojasaus
  • 1 el Chinese rijstwijn
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl chiliolie
  • 1⁄2 tl kristalsuiker
  • 1 teen knoflook, gepeld, geperst
  • 2,5 cm verse gember, geschild, geraspt

 

Voor de pindasaus

  • 60 g pindakaas zonder stukjes
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl chiliolie
  • 1 el sojasaus
  • 2 tenen knoflook, gepeld, fijngesneden
  • 5 cm verse gember, geschild, fijngesneden

 
Zo maak je het

1 Maak de marinade: klop alle ingrediënten in een schaaltje door elkaar tot de suiker is opgelost.

 

2 Leg de kipfilets op een snijplank en leg er een vel bakpapier op. Sla erop met een deegroller of vleeshamer tot ze overal even dun zijn.

Leg ze in een ondiepe schaal, schenk de marinade erover en wrijf die met je handen in het vlees. Zet 1-3 uur afgedekt in de koelkast – keer de kip een paar keer om.
 
3 Maak de pindasaus: doe alle ingrediënten met 120 ml water in een blender of foodprocessor en mix tot een gladde saus.

 

4 Verwarm de grill voor op de hoge stand en bekleed een bakplaat met opstaand randje met aluminium- folie. Gril de kip aan beide kanten 3-4 minuten tot het vlees bruine plekjes heeft en gaar is. Verpak het losjes in aluminiumfolie en zet weg.

 

5 Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de taugé toe en roerbak 1 minuut. Doe de zoete- aardappelnoedels erbij en bak 3 minuten mee – keer ze af en toe om tot ze zacht worden, maar niet breken. Schenk de pindasaus erbij en warm al roerend in

2-3 minuten op tot de zoete aardappels zacht en gaar zijn. Schep voorzichtig de lente-uitjes en koriander erdoor.

 

6 Verdeel de noedels over 2 diepe borden. Snijd de kip in plakjes en leg ze erop. Garneer met de koriander en dien meteen op.

 

Eet smakelijk!

 

Pasta 2.0
Caroline Bretherton
19,99
Uitgeverij Becht

 

Door Meagan Suares

Meagan is redacteur bij Franska.nl.  Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.