Dit heb je nodig
- Scone bakvorm
- 160 g bloem
- 11/4 tl bakpoeder
- 2 el suiker
- 2 el margarine
- 1 el bloem
- 1 ei
- 1/2 tl zout
- 60 ml melk
- 32 g rozijnen of bosbessen
- Suiker of een kaneelsuikermengsel om mee te bestrooien
- Slagroom en jam
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 230 graden. Vet de scone bakvorm in en bestuif met 1 el bloem. In een grote kom meng je bloem, bakpoeder, zout en suiker. Voeg de margarine, het ei en de melk toe en mix goed door elkaar. Als het deeg klaar is voeg je de rozijnen of bosbessen toe. Vul de scone bakvorm met het deeg. Bestrooi met suiker of het kaneelsuikermengsel. Bak 8-10 minuten tot ze goudbruin zijn. Lekker warm serveren met slagroom, jam en natuurlijk een heerlijk kopje thee.
Dit heb je nodig
- 450 g rabarber in 2,5 cm gesneden stukjes
- 64 g suiker
- 1 el sinaasappelsap
- 1/2 tl geraspte sinaasappelschil
Meringue:
- 300 g poedersuiker
- 1 licht geklopt eiwit
- Slagroom
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200 graden. Mix de rabarber met suiker, sinaasappelsap en geraspte sinaasappelschil. Laat 5 minuten staan en zet dan 10 minuten in de oven.
Terwijl de rabarber in de oven staat klop je in een kom het eiwit bijna stijf. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en klop tot het helemaal stijf is. Dit kun je checken door de kom ondersteboven te houden. Valt er geen schuim uit? Dan is het goed. Schep er dan met een lepel kleine ballen uit en leg ze op een met bakpapier bekleed bord. Telkens met drie tegelijk. Zet het bord gedurende 1,5 minuten in de magnetron. Dan worden de schuimballen een soort meringues. Blijf dit doen totdat alle schuimballen in de magnetron zijn geweest. Laat ze afkoelen.
Als de rabarber de oven uit is en de meringues zijn afgekoeld, leg je wat stukjes rabarber op de meringues. Serveer met lekker veel slagroom en smullen maar.
Dit heb je nodig
- Minidonutbakvorm
- 70 g gesmolten boter
- 100 g suiker
- 1 groot ei
- 120 ml melk
- 1 el vanille-extract
- 2 el bakpoeder
- snufje zout
- 180 g bloem
- Suiker of suikerkaneelmengsel om mee te bestrooien
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de minidonutbakvorm in. Meng dan in een grote kom de boter en suiker en mix het tot het een zacht geheel wordt. Voeg dan het ei, melk, en vanille-extract toe. Als dit één substantie is voeg je het bakpoeder, zout en de bloem toe. Vul de vormpjes van de bakvorm tot de helft met deeg. Bak zo’n 8-10 minuten in de oven.
Lekkere pot thee erbij en genieten maar.
Eet smakelijk!