Hier moet je echt even op letten bij die aantrekkelijke Black Friday-deals

 

 

Want voor je het weet koop je een kat in de zak.

 

 

 

Kom kijken, kom kopen. Korting. Korting. Nog meer korting! De Black Friday-deals vliegen me om de oren en het is wel heel erg aantrekkelijk om toch iets te scoren wat ik al heel lang wil hebben of eigenlijk helemaal niet nodig heb. Dus ik doe net of ik die leuke afgeprijsde blouse of zwarte suède laarsjes er niet zijn en concentreer me op dingen die ik in huis nodig heb, want daarop kan ik op Black Friday misschien wel flink besparen. 

 

Zo is mijn heteluchtoven na 20 jaar wel aan vervanging toe en als ik de cyberdeals mag geloven kan ik daar een hoge korting op scoren. Alleen dan is het wel zo slim om op een paar dingen te letten, want voor je het weet koop je een kat in de zak en ben je zomaar je geld kwijt. 

 

Die webwinkels zijn natuurlijk niet gek en hebben de afgelopen weken al stiekem hun prijzen verhoogd waardoor het opeens lijkt alsof je een hoge korting krijgt. Dus houd het prijsverloop in de gaten.

 

Schiet niet in de stress door de melding dat er nog maar een aantal stuks beschikbaar is. Dat doen ze expres om jou zenuwachtig te maken zodat je sneller op de aankoopknop drukt.

 

Vergelijk de prijs van het artikel op bijvoorbeeld Beslist.nl, Vergelijk.nl, Tweakers.nl, of Kieskeurig.nl. Dit zijn onafhankelijke sites waarop je heel snel kunt zien bij welke betrouwbare webshop het product echt het goedkoopst is. 

 

Voor criminelen is Black Friday een goudmijn. Er zijn tientallen foute websites in de lucht die jou de mooiste aanbiedingen doen. Om jou te misleiden hebben ze het logo van Thuiswinkel.org op hun website staan, maar dat kan natuurlijk iedereen zomaar doen. Check dus altijd op de eigen site van Thuiswinkel.org of de website waar jij die fantastische aanbieding ziet staan ook echt een webwinkel is zodat jij straks niet zit te wachten op een pakket dat nooit gaat komen, maar waarvoor je wel betaald hebt. 

 

Sommige acties gelden alleen in fysieke winkels en dan moet je er wel snel bij zijn want meestal ben je niet de enige die op de hoge korting afkomt en op is meestal ook echt op. 

 

Inmiddels is het eind november en starten kleding- en schoenenwinkels binnenkort met de uitverkoop om plaats te maken voor de nieuwe voorjaarscollectie. Dikke kans dat je dan die winterjas of warme laarzen met een nog hogere korting kunt kopen dan op Black Friday. Uit onderzoek blijkt dat de kledingprijzen het laagst zijn in augustus en januari en dan liggen dezelfde items vaak met 40 of 50 % korting in de schappen. Dus kun je de verleiding nog even weerstaan, dan bespaar je meer. 

 

Vergeet de verzendkosten niet. Die komen er vaak bij en worden steeds hoger. Informeer ook van tevoren of je een Black Friday-product mag terugsturen en wat de retourkosten zijn mocht je niet tevreden zijn. Vaak zijn die kosten voor eigen rekening en niet mis. 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit