Hier gaat Weight Watchers mee stoppen

 

Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: Hier gaat Weight Watchers mee stoppen.

 

 

Weight Watchers is al sinds mensenheugenis een van de populairste afslankprogramma’s. Misschien wel ter wereld. Het is al 13 keer op rij door U.S. News & World Report verkozen tot beste dieet – bewijs dat het afslankprogramma voor veel mensen werkt. Maar nu vindt er een drastische verandering plaats in dat programma. De wekelijkse bijeenkomsten van Weight Watchers stoppen.

 

En dat vinden veel Weight Watchers-deelnemers op z’n zachtst gezegd helemaal niks.

 

Hoe werkt Weight Watchers?

 

Weight Watchers werkt, zoals ze zelf zeggen, anders dan andere afslankprogramma’s. Ze zetten geen voedingsproducten op de zwarte lijst. Genieten van lekker eten is volgens Weight Watchers belangrijk om te blijven doen. En tóch kun je met het programma 1 kilo per week afvallen. Hoe dan? Het programma is gebouwd rondom een puntensysteem. Elke deelnemer houdt SmartPoints bij. Dat kan in de persoonlijke app van Weight Watchers. Bedoeling is dat de afvaller binnen het puntentotaal van SmartPoints blijft. Je mag dus eten wat je wil, zolang je het maximale puntenaantal niet overschrijdt.

 

Er is dus een app die de afvaller ondersteuning biedt. Daarin houd je niet alleen het aantal SmartPoints bij, maar vind je ook duizenden recepten, voedingstips en een online community. Allemaal steuntjes in de rug die helpen bij het afvallen. Behalve online hulp kunnen de afvallers ook wekelijks naar Weight Watchers-bijeenkomsten. Nog tot 22 april dan. Daarna stopt Weight Watchers met dat onderdeel van het programma.

 

Gezamenlijk wegen

 

De Weight Watchers-bijeenkomsten worden begeleid door een coach. Belangrijk onderdeel van zo’n bijeenkomst is het gezamenlijke weegmoment. Precies dat is voor veel deelnemers een grote stok achter de deur. Want je wil niet degene zijn die het die week niet is gelukt om af te vallen. Omdat deelnemers weten dat het weegmoment eraan komt, blijven ze gemotiveerd om met hun gewicht bezig te zijn. Maar het weegmoment is niet het enige wat de deelnemers gaan missen. Ook de persoonlijke touch van zo’n live bijeenkomst vinden veel deelnemers ontzettend fijn. Het delen van ervaringen, steun zoeken bij elkaar, tips uitwisselen… Dat valt vanaf 22 april allemaal weg.

 

Te weinig animo

 

Weight Watchers besluit te stoppen met de live bijeenkomsten omdat de opkomst terugloopt. Steeds meer deelnemers vinden het gebruik van de app voldoende. Hoewel veel deelnemers de live bijeenkomsten fijn vinden, blijkt uit de cijfers dus toch iets anders. Het einde van een tijdperk voor Weight Watchers. De live meetings is toch het onderdeel waar ze zo’n 50 jaar geleden groot mee werden. Goed nieuws voor de deelnemers van het dieet: de rest van het programma blijft ongewijzigd. En je kunt je nog steeds aansluiten bij de community via de app. Dat steuntje in de rug verdwijnt dus niet!

Door: Redactie FavorFlav