#HeToo

 

Deze week is Mirjam van ’t Veen onze gastcolumnist.

 

 

#HeToo

Haar borsten drukken zwaar op zijn schouder als ze over hem heen buigt. Vriendelijk fluistert zij in zijn oor of hij lief voor haar wil zijn tijdens het nakijken van haar proefwerk. Hij voelt zijn wangen rood worden, dit is niet wat hij wil. Dit voelt niet oké, wat moet hij? Moet hij naar zijn baas om te vertellen wat zij doet? Moet hij het vertellen aan zijn collega’s, in de hoop dat iemand dit herkent? Zouden ze hem geloven?

 

#HeToo

Terwijl ze haar raampje omlaag draait met haar ene hand doet ze haar rok omhoog met de andere hand. Het ontgaat hem niet dat zij een jarretelpanty draagt. Vlug gaan zijn ogen weer terug naar haar. ‘Wat is er aan de hand agent?’, kirt haar stem in zijn oren. Hij hoort zijn eigen stem bibberen terwijl hij professioneel reageert. Zijn gedachten gaan snel, zijn houding wordt barser, hij laat niet met zich sollen!

 

#HeToo

Terwijl hij zich omdraait om, op haar verzoek, iets uit het nachtkastje te pakken voelt hij haar gerimpelde handen op zijn billen. Meteen draait hij zich om en kijkt in haar helblauwe ogen. ‘Mevrouw Janssen, hier ben ik niet van gediend. Ik zal vragen of een van de zusters uw handtas wil pakken.’ Met stijve benen loopt hij weg, van de schrik voelt hij zich misselijk worden. Dit is nu al de tweede keer vandaag dat dit hem overkomt. Dit is toch niet normaal!

 

#HeToo

Dansend zoekt hij zijn weg door de drukke kroeg. Heerlijk, even een momentje voor zichzelf na een drukke werkweek. Even ontspannen en niks aan zijn hoofd. Dan staat ze plotseling voor hem, uitdagend en meedeinend met de muziek. Haar heupen wiegen richting zijn kruis. Met afschuw en walging draait hij zich om. Nee niet zij weer, is het dan nog niet duidelijk dat hij niks met haar wil? Kan hij niet eens meer in zijn lievelingskroeg rustig dansen en een biertje drinken?

 

#HeToo

Dit is opgedragen aan alle mannen die, net als vrouwen, niet gediend zijn van ongewenste seksuele intimidatie.