Het wijncondoom

 

 

Zo’n geopende wijnfles die niet meer in de koelkast past, omdat de kurk uitsteekt. Dat vind ik zó ontzettend vervelend. Maar gelukkig waren daar onze vrienden van online foodmagazine FavorFlav. Zij gaven mij deze fantastische tip, en natuurlijk wil ik die vandaag ook met jou delen. 

 

 

Voor die momenten is er het wijncondoom. Misschien wel de leukste en meest classy bescherming ooit. Het wijncondoom is dus geen condoom dat smaakt naar Chardonnay. Weliswaar lijkt het sprekend op het echte werk: zo’n opgerold rubberen hoesje – verpakt in een glanzende, gouden folie – dat soepeltjes afrolt om morsen en lekken te voorkomen. Maar in dit geval is het omhulde object een geopende fles. Handig voor het bewaren of vervoeren van een restje wijn. Nooit meer last van gelek, of een kurk die niet meer past. Want de makers beloven een perfecte pasvorm en een waterdichte afsluiting, dankzij de speciale ‘shrink-to-fit’ technologie. Bovendien kan dit condoom vaker worden gebruikt. Kom daar maar eens om bij het origineel.

 

Veilig voor thuis en onderweg
Zo’n overgebleven beetje wijn is vaak te lekker om weg te gooien, of om gewoonweg achter te laten in een restaurant. Maar meestal is de kurk dan al op miraculeuze wijze verdwenen. Of gaat hij moeizaam terug in de hals, waardoor het geheel niet meer past in de koelkastdeur. En niets is zo vervelend als zo’n fles die in een hoek van 45 graden wiebelend door de koelkast zwerft. Het wijncondoom is voor zulke momenten ideaal: hij sluit zelfs beter dan de oorspronkelijke kurk en de fles wordt bovendien geen millimeter hoger. Dat past dus altijd

.

Alleen bij mousserende wijn is de stopper minder geschikt. Grote kans namelijk dat de bubbeldruk na een tijdje zorgt voor een feestelijke – maar onhandige – ballon op de fles. En verwacht evenmin dat het rolletje rubber zorgt voor een langere houdbaarheid van de wijn. Het condoom sluit de fles weliswaar lekdicht af, maar kan niet voorkomen dat wijn onder invloed van zuurstof nu eenmaal minder lang leeft.

 

 

Past in iedere portemonnee
Maar hoe dan ook is het gewoon een koddig ding. En de lovende recensies op Amazon (‘Best thing since sliced bread!’) beloven veel. Hij past gemakkelijk in elke broekzak of portemonnee, dus je hoeft nooit meer zonder bescherming van huis.
Ze zijn per zes of meer te koop. Stijlvol bijeengehouden in een mooi doosje en stuk voor stuk verpakt in een glimmende, hersluitbaare hoes. Je koopt ‘m hier.

 

Beeld: Mark Woods & FireBox.com

 

Door: Redactie FavorFlav