Het was laatst de week zonder vlees

 

Was me even helemaal ontgaan, maar bij ons ging het, zoals gewoonlijk, per ongeluk.

 

 

 

Dankzij de inleiding van een restaurantrecensie van Mara Grimm in het Parool snap ik nu hoe het komt dat het bij ons per ongeluk gaat.

 

Ik citeer Mara Grimm:

 

‘Als ik veganist was, zou ik zo snel mogelijk naar Italië verhuizen. In de Italiaanse keuken wemelt het namelijk van de vegan klassiekers, van panzanella tot pasta e fagioli, de ene nog verrukkelijker dan de andere. Dat is vooral te danken aan een van de interessantste keukens uit de culinaire geschiedenis: de cucina povera. Deze in de middeleeuwen ontstane armeluiskeuken draait grotendeels om groenten, kruiden, peulvruchten, pasta, rijst en restjes. Ideaal voor iedereen die minder geld wil uitgeven, minder wil verspillen én minder dierlijke producten wil eten.’

 

Aha

 

Zo komt het dus dat wij bij ons thuis driekwart veganist zijn. Ik kook het grootste deel van de tijd Italiaans. En dan dus ook nog die ‘cucina povera’. Met extra vergine olijfolie, goeie rijst, pasta al dente, borlottibonen, krak-krak-knispers gemaakt van geroosterde broodkruimels met knoflook en olie over de pasta, sauzen van verse tomaten, basilicum, broccoli of cavolo nero, die heerlijke ribollita (dikke ‘groentensoep’), insalata caprese. Genieten. Daar heb je geen vlees bij nodig. Niet dat ik iets tegen vlees heb, of graag veganist zou willen zijn, al zou die stap voor ons niet zo’n grote zijn. Dus als het nog een keer verplicht wordt (tja oeps, je weet maar nooit) zitten wij niet met een probleem.

 

En als we toch met een probleem komen te zitten dan is er intussen genoeg ontdekt en uitgevonden dat hartstikke lekker is. Tenminste, wat ik tot nu toe geproefd heb was niet verkeerd. Maar zoals ik laatst al een keer zei ben ik niet zo’n vleesvervanger-klant. Veel mensen wel en dat begrijp ik ook. Als je graag een hamburger eet, een lekker stukje kip op je salade, of een schnitzeltje en je wilt gaan vlees (meer) eten, of gewoon proberen of het ook anders kan, dan heb ik een leuk nieuwtje. De mensen van Beyond Meat hebben nu ook een plantaardig chicken-style assortiment. Ziet er niet verkeerd uit:

 

 

En mocht je het willen proberen… Omdat het de vorige keer zo’n succes was heb ik natuurlijk meteen gebeld of ik weer drie proefpakketten weg mag geven. Nou… wat denk je? Tuurlijk! Wil je proeven? Je maakt kans als je even reageert op Facebook. Volgende week maandag maak ik de drie winnaars bekend.

 

De gelukkigen krijgen dan een prachtige box toegestuurd om thuis mee aan de slag te gaan. De box is gevuld met:

 

1 x Beyond Schnitzel met receptkaart
1 x Beyond Burger Chicken-Style met receptkaart
1 x Beyond Tenders
1 x Beyond Nuggets
1 x Beyond Meat hat
1 x Beyond Meat schort
1 x Beyond Meat T-shirt

 

Dus grijp je kans, ik zie je zometeen op Facebook. Veel succes!

 

Ik wens je een heerlijke lenteweek. Weer of geen weer het is toch lente. Officieel dan.

 

Liefs van Franska

Door: Franska

Afbeelding van Franska