Het verboden woord in je relatie

may fb

 

Ook enorm af te raden bij ruzies, trouwens…

 

 

 

Deze week schreef ik over de zin die je niet moet gebruiken in een relatie. Als je die relatie een tijdje wilt laten voortduren tenminste. Los van die zin is er ook een woord dat sterk af te raden valt als je ‘live happily ever and after’ hoog op de prioriteitenlijst hebt staan. En dat is het woord ‘altijd’. Nu is er an sich niet zoveel mis met het woord ‘altijd’, maar wel als je het in negatieve zin gebruikt.

 

‘Jij legt altijd je was op de grond.’ ‘Jij reageert altijd meteen zo fel!’ ‘Jij holt altijd naar je ex.’ Als je het woord ‘altijd’ gebruikt in een aanvallende zin, is de kans dat je tot een compromis komt vrij klein. Je kunt dan maar beter voor de servieskast gaan staan, want de kans is groot dat jullie binnen vijf minuten borden door de kamer smijten.

 

Bovendien zal de ander altijd wel een moment kunnen noemen waarop hij niet de was op de grond had gelegd/fel reageerde/naar zijn ex holde en dan sta jij weer drie nul achter.

 

Beter zeg je: ‘Soms kun je fel reageren,’ of nog beter: ‘Op mij komt je reactie best fel over,’ ‘Vandaag vond ik het echt niet zo fijn dat je was op de grond lag’ etc. Dan geef je de ander ruimte om het toe te geven, de rug recht te houden en toch ook sorry te zeggen. Als jij met je ‘altijd’ aankomt, schiet de ander sowieso in de verdediging.

 

Dus onthoud: heb je ruzie, het woord ‘altijd’ is nooit een goed idee.

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach