Ook zo’n fan van Keuringsdienst van Waarde?

 

De makers komen nu met dit nieuwe consumentenprogramma.

 

 

 

Al jaren ben ik een trouwe kijker van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde. Ik vergeet nooit meer die aflevering over ingeblikte mandarijntjes, waar ik als kind al dol op was. Maar sinds de Keuringsdienst liet zien hoe de velletjes van die sappige mandarijntjes worden gehaald, durf ik geen partje meer in mijn mond te stoppen. Ook de roze koeken komen er in Huize Smit niet meer in. Iets met luizen, weet je nog? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Van mondwater tot gelatine en van legbatterij-eieren tot gedroogde tomaatjes: werkelijk alles nemen ze onder de loep en op de korrel.

 

En nu komen de makers met een nieuw consumentenprogramma waarin de werkelijkheid over ons dagelijks voedsel wordt blootgelegd. ‘Het recept: een kleurrijke kas met een keuken, gastvrouw Marijn Frank, chef-kok Ramon Brugman samen met Anna Gimbrère en Maarten Remmers én een boodschappentas vol vragen. Hoe maak je als consument de beste keuze voor jezelf, de wereld en je portemonnee?’

 

In Alles op tafel blijft niets meer geheim en wordt uitgezocht of er in verpakkingen wel zit wat erop staat. Want hoe vaak koop je niet iets waar op de verpakking wordt vermeld dat er aardbeien in zitten en dat ook wel smaakt naar aardbeien, terwijl er maar 1% fruit in zit? Met de labtest wordt duidelijk hoe erg er in de voedselindustrie gejokt wordt over de ingrediënten. Ook staat er iedere week een gek product uit de supermarkt in de spotlights. Zoals kant-en-klaar gekookte eieren die bewerkt zouden zijn met luizenuitwerpselen. Hoe verzin je het?!

 

Ik denk dat je na het zien van Alles op tafel nooit meer kant-en-klaar spul in de supermarkt koopt en weer gaat eten zoals onze opa’s en oma’s dat deden: vers, lokaal en normaal.

 

Alles op tafel is vanaf maandag 15 juli zes weken lang te zien, rond 19.55 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

 

Bron: kro-ncrv.nl

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit