Koningin Máxima krijgt kritiek op haar looks

 

Lekker belangrijk zeg.

 

 

 

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik loop rustig de deur uit in een oude spijkerbroek, met niks op m’n gezicht en m’n ongekamde haar in een staartje. Ik geloof dat ik mezelf inmiddels te oud vind om me druk te moeten maken over wat een ander van me vindt. Dat was vroeger wel anders toen ik naar m’n werk ging in mantelpak, met panty’s en gelakte nagels. Gelukkig kan ik me de laatste keer dat ik een panty droeg niet eens meer herinneren. Als werkende moeder heb je toch ook geen tijd om iedere dag volledig door de wasstraat te gaan? Er zijn heus dagen dat ik mezelf helemaal in de steigers zet en in een jurk en met hakken op de redactie zit, maar ik draag ook graag een makkelijke broek en dito blouse.

 

Net als onze koningin, die gisteren op een werkbezoek verscheen in een beeldschone witte blouse en keurige donkerblauwe pantalon. Heur haar droeg ze los en er hingen een paar gezellige bellen in haar oren. Prima outfit voor een dagje buiten de deur. Maar daar dacht de modepolitie blijkbaar anders over want in De Telegraaf werd Máxima door royaltydeskundige Josine Droogendijk behoorlijk afgekraakt.

 

In plaats van de koningin een dikke pluim te geven omdat ze een outfitje aanhad dat ze al een paar keer eerder droeg zei ze: ‘Jammer genoeg trekt de sluiting van haar broek alle aandacht. Die is namelijk heel goed zichtbaar doordat de broek een beetje te strak zit. Máxima draagt liever een maatje te klein dan te groot en dat werkte vandaag in haar nadeel.’

 

Volgens mevrouw Droogendijk was ‘die blouse op zich prima, maar zó 2020.’ Want Máxima was er al eerder in gespot tijdens het World Economic Forum in Davos. En blijkbaar moet de koningin eerst naar de kapper voor ze de deur uit mag, want ook op haar kapsel kreeg ze kritiek: ‘Ze heeft er hooguit een kam doorheen gehaald, maar daar houdt het ook wel op.’

 

 

Lekker belangrijk zeg, dat je haar een dag niet zit. Bovendien zit mijn broek ook weleens te strak en o horror, ik draag mijn blouses ook vaker dan één keer. Foei! Ik zeg juist driewerf hoera dat onze koningin ook eens een dag heeft dat ze niet het perfecte plaatje neerzet. Het is 2024, wordt het niet eens tijd dat wij vrouwen elkaar niet naar beneden halen vanwege ons uiterlijk? Kom op nou.

 

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit