Het programma waar iedereen het over heeft

 

Misschien heb je het al eens voorbij zien komen, en dacht je ‘dát ga ik echt niet kijken’. Maar ik zeg: geef het een kans.

 

 

Ik heb het over ‘Married at first Sight – Australia’. Een tv-programma waarvan ik de Nederlandse versie best wel saai vond en waar ik écht niet voor bleef hangen. Ik verwachtte dat de versie vanuit ‘down under’ niet anders zou zijn, maar een van mijn beste vriendinnetjes tipte me, zo’n acht keer zelfs (‘Ben je nou nóg niet begonnen?!’). En toen, op een avond dat ik op de bank zat (lag, eigenlijk) en niet wist wat ik moest kijken… gaf ik het dus een kans.

 

Dat is nu nog niet zo heel lang geleden maar ik heb het volledige seizoen uitgekeken. Even ter verduidelijking: dat is het zesde seizoen en staat op Videoland, en telt maar liefst 42 (!!) afleveringen van een uur. Ik heb dus een werkweek mét overuren gespendeerd aan het kijken van dit programma. Ik vond het zó verslavend.

 

Dus wie weet wordt dit ook wel jouw verslaving. Wat het zo leuk maakt? De mensen natuurlijk. Sommige ontzettend lief, puur en oprecht en sommige zo nep, plastic en opgevuld als het maar kan. Australië is een gigantisch land en de deelnemers komen uit alle hoeken. Een heel lieve, maar simpele man die veel houdt van zijn twaalf schapen. Een stoere, knappe surfer die eigenlijk een klein hartje heeft (en wordt gekoppeld aan een pracht van een vrouw waar de vonken vanaf spatten).

 

Een vrouw die een muur om zich heen heeft waar Donald Trump nog  jaloers op zou worden. Oh, wat vond ik haar een naar mens in het begin. En ze werd gematcht met zo’n sympathieke vent. En dan zie je haar ontdooien en blijkt het toch een leuk, gevoelig mens.

 

Ook zijn er verschillende drama’s onder de cast zelf, want na de bruiloft en de huwelijksreis, ‘moeten’ ze allemaal samenwonen in hetzelfde appartementencomplex. Alle deelnemers zien elkaar dus ook veel. O, ik zou het zo weer kijken. Benieuwd wat jij ervan vindt!

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer