Het moet niet gekker worden

 

Misschien is het vloeken in de kerk hoor, maar 700 miljoen euro voor een voetballer?

 

Ik heb de ballen verstand van voetbal. Heb na jaren nog steeds geen idee wat buitenspel is en snap niks van de transfermarkt die spelers van de ene club naar de andere schuift.

 

Dat een voetballer voor een club veel waarde kan hebben begrijp ik dan weer wel. Want hoe meer hij scoort hoe interessanter hij voor de clubkas is. Dan valt er nu eenmaal meer aan te verdienen. Maar wanneer is de transferwaarde hoog genoeg?

 

Van de week werd bekend dat sterspeler Lionel Messi weg wil bij FC Barcelona. De club waar ‘onze’ Ronald Koeman komend seizoen de trainer wordt. Maar Messi heeft er inmiddels twintig jaar op zitten bij Barcelona en heeft zin in een nieuw avontuur. Het fijne weet ik er niet van maar dat het bij zijn transfer om een bizar hoog bedrag gaat is wel duidelijk.

 

Zevenhonderd miljoen euro, wie is er zoveel geld waard? Als je het snel zegt dringt het niet echt door, maar moet je nagaan wat je voor die 700 miljoen allemaal wel niet kan doen. Nu zullen ze in Barcelona wel vinden dat Messi zich aan z’n contract moet houden, want dat is nu eenmaal zo afgesproken. Maar dat je een prijs van 700 miljoen op iemands rugnummer zet, ik vind het echt absurd.

 

Meneer Messi zal er niet vrolijk van worden, als er geen club is die dat geld voor hem wil neertellen. En zou hij er nog beter van gaan voetballen? Hoe gaat de transfermarkt zich hierna ontwikkelen? Voor hoeveel gaat de volgende sterspeler van de hand, een miljard?

 

Het moet niet gekker worden.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit