Nooit meer een grijze haar?

 

Als je geen grijs haar wilt, moet je hier even lezen hoe je dat kunt verhelpen.

 

Vorig jaar had ik geen haar. Dat was wel even een dingetje na mijn hele leven een ‘blonde with more fun’ geweest te zijn. Iedereen die mij met mijn kale koppie op wilde beuren, beloofde me een woeste dikke krullenbol. Zelf was ik vooral bang voor wat plukjes mislukt schaamhaar op mijn hoofd.

 

Inmiddels groeit het en zit ik in de fase tussen kort en wat langer. ‘Next level achterlijk’ vind ik het zelf staan. Maar goed. Ik mag niet klagen, want ik had nog nooit zo veel haar. De grootste verrassing? De kleur. Blijk ik een geboren brunette te zijn. Schijnt me goed te staan. Alleen wil dat tussen mijn oren nog niet zo doordringen.

 

Mijn zus is jaloers. Zij is namelijk al vanaf haar dertigste grijs en moet om de haverklap verven. Ze kan het niet uitstaan dat ik maar een paar grijze haren blijk te hebben op mijn leeftijd. Is ook wel wat typisch natuurlijk, maar hé, heb ik ook eens mazzel met mijn haar! Het liefst wil ik weer worden zoals ik was, blonde Dolly, maar ik kan me er nog niet toe zetten om weer te gaan verven. Toch wil ik ook niet grijzer worden.

 

Dus las ik een artikel op internet. Over grijs haar. Dat je het krijgt als je ouder wordt (joh), maar dat het ook getriggerd kan worden door hormonen, stress, vervuiling, chronische verkoudheid, voorhoofd- en bijholteontstekingen, schildklieraandoeningen, slechte voeding, chemotherapie of weinig melanine. Zo hé, dat is niet niks. Maar als je dat nou allemaal niet hebt, dan blijkt er dus een allereenvoudigst huis-, tuin- en keukenmiddeltje te zijn om er weer vanaf te komen of om te voorkomen dat je het krijgt. Dat zou toch prachtig zijn.

 

Men neme:

  • 50 ml kokosolie (of genoeg om je haar mee te bedekken) 
  • 3 tl limoensap (denk dat citroensap ook goed is trouwens)

 

Meng deze ingrediënten in een bakje. Masseer het mengsel in je haar en hoofdhuid tot alles bedekt is. Laat het een uur zitten. Was het uit met milde shampoo. Herhaal dit één of twee keer per week.

 

De kokosolie schijnt de conditie van je haar en hoofdhuid te verbeteren, haargroei te stimuleren en goed te zijn voor beschadigd haar (en oja, ook te helpen tegen roos). Maar de allerbelangrijkste belofte is natuurlijk: je grijze haar krijgt weer zijn oude kleur…

 

Het citroensap heeft ook prachtige anti-grijs-eigenschappen, want het pakt de oorzaak ervan aan en voorkomt voortijdig grijs worden.

 

Ongelooflijk, nietwaar? Toch ga ik het proberen, want stel je voor dat het écht zo is… Ik hou jullie op de hoogte!

 

 

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl