Het Kletsboeket is voor iemand die wel wat kleur in haar leven kan gebruiken

 

Misschien heb jij ook wel iemand in je buurt die je hier een groot plezier mee doet.

 

 

 

 

Aan de buitenkant zie je er niks van, maar van binnen kan het een hoop stukmaken. Eenzaamheid is een gemeen iets. Of je nauwelijks iemand ziet of dat je je zo alleen kan voelen met een heleboel mensen om je heen, het is iets dat jong en oud kan treffen. En dan is het heel moeilijk om letterlijk en figuurlijk de deur open te zetten om contact te leggen.

 

 

Misschien ken je iemand die eenzaam is of vermoed je het? Dan heeft Jumbo tijdens deze Week tegen Eenzaamheid een hartverwarmend initiatief. Je kunt in hun winkel een vrolijk Kletsboeket aanschaffen voor iemand die misschien wel om een praatje verlegen zit. Juist om contact te leggen met mensen die dat nodig hebben. Die wat norsige buurman die net zijn vrouw naar een verzorgingshuis moest brengen, die aardige dame van de hoek die haar man verloren is. Of die collega die net gescheiden is en nu iedere avond in een leeg huis thuiskomt. Want eenzaamheid raakt meer mensen dan je denkt.

 

 

Colette Cloosterman-van Eerd is de aanjager van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid en president-commissaris van Jumbo. Zij zegt: ‘Bijna de helft van de volwassenen in Nederland voelt zich weleens eenzaam. Met onze winkels staan we midden in de samenleving en voor veel mensen is de winkel een belangrijke ontmoetingsplek. Daarom vinden we het ontzettend belangrijk om een actieve rol te spelen in het signaleren en verminderen van eenzaamheid. Dit doen we met onze Kletskassa’s en Kletsboeketten, maar ook met andere lokale initiatieven hebben we het hele jaar door aandacht voor dit probleem.’

 

 

Ken je iemand die wel wat kleur en aanspraak in haar leven kan gebruiken? Koop dan zo’n gezellig Kletsboeket waar ook een Kletskaartje aanhangt waar je een persoonlijke boodschap op kan schrijven.  Wedden dat je iemand met dit kleine gebaar een heel groot plezier doet? En wie weet is het een begin van een mooie vriendschap. Zou zomaar kunnen.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit