Het is weer bijzonder, wat we deze week voor je in petto hebben!

 

Als je je ogen dichtdoet neem ik je mee naar de rand van het Ketelwald in het bosrijke en heuvelachtige Berg en Dal!

 

 

Als je je ogen dichtdoet neem ik je mee naar de rand van het Ketelwald in het bosrijke en heuvelachtige Berg en Dal. Daar staat, op een voormalig landgoed, omgeven door een schitterend wandel- en fietsgebied, een gastenverblijf om je vingers bij af te likken. Het gebouw dateert uit 1854 en is in 2017 volledig gerenoveerd en ingericht om gasten te ontvangen. Die hebben het rijk voor zich alleen want Hoeve de Uilenput biedt niet meer dan één heerlijk gastenverblijf voor z’n tweetjes. Met een zithoek en eettafel, badkamer, slaapvide en keukentje, landelijk en puur ingericht met alle comfort dat wenselijk is.

 

Het gastenverblijf is vrijstaand en heeft een privéterras met uitzicht over de schilderachtige tuin en boomgaard. De boomgaard en achterliggende weides zijn omzoomd door vlechtheggen op wallen. Vanuit je bed, op de vide (bereikbaar via een trapladder!), kijk je door een glazen panoramadak uit op de zuidhelling van een stuwwal en de oude fruitbomen in de tuin. Wanneer er in de avond sterren te zien zijn, geeft dit een sprookjesachtig uitzicht om heerlijk bij weg te dromen. In het huisje zijn een koelkast en koffie- en theefaciliteiten aanwezig. Een goede fles wijn is van het huis.

 

Ook paardrijden hoort hier tot de mogelijkheden en golfbaan Rijk van Nijmegen is slechts een paar minuten verderop. Het Afrikamuseum en Romeins aquaduct zijn nabijgelegen bezienswaardigheden. Restaurants zijn op loopafstand en binnen tien autominuten bereikt u het centrum van Nijmegen. De gezellige Duitse stad Kleve is ongeveer twintig minuten rijden.

 

Informatie en boekingen via de website van Erfgoed Logies of rechtstreeks bij Hoeve de Uilenput telefoon +31 6 11322086.

 

WINNEN?

 

Lijkt het je wat om hier twee nachtjes te verblijven waarbij je maar één nacht betaalt? Met in de ochtend een heerlijk ontbijtje toe? Ga dan naar de Facebookpagina van Franska.nl en reageer daar op het betreffende artikel. Geen Facebook? Stuur je mail naar winnen@franska.nl

 

De winnaar wordt over een week bekendgemaakt.

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans