Het is bijna lente!

 

Mays 4 lievelingstrends du moment

 

 

We waaien nu nog uit onze rokjes, maar over twee weken is het zomertijd en over zes weken begint de meivakantie. Ik kan het nog niet helemaal bevatten, maar het is toch echt zo. Ik ben al begonnen met een alcoholvrije en suikerluwe periode om me straks weer enigszins tevree in mijn badpak te persen en heb mijn zomerjurkjes al in beeld hangen. In de categroi voorpret, en omdat je nu mag shoppen dus grijp je kans: mijn favoriete trends du moment.

 

1.  Sorbetkleurtjes

Roze, blauw en geel zo zacht dat het lijkt alsof je kleding al heel lang in de zon heeft gelegen en er een beetje door is uitgebeten. Alsof jouw jurkje er al drie strandvakanties met een overdosis zon en zee op heeft zitten. Zacht en zoet, ik vind het zalig.

 

2.  Lange, laidback luxury jurken

Veel stof, een klokkend mouwtje, mooie ceintuurtjes, maar vooral elegant en comfortabel. Sandaaltje eronder en klaar ben je.

 

3.  Show some leg

Smeer ze in met een zelfbruiner en met een lekkere olie (dit is mijn favoriet en trek aan dat korte broekje of rokje. Mijn favoriet is altijd het good old jeans-shortje omdat het gewoon een klassieker is. Zoek je iets voor een wat sjiekere gelegenheid, kies dan voor een stoffen variant. Ik hou er wel van dat als het broekje kort is, de taille hoog sluit. En de wielrenbroekjes zijn ook weer in, dus als je wat meer bedekking op de bovenbenen wilt, kies je daarvoor.

 

4.  Beste basics

Omdat we in het tijdperk Covidium leven, is er garderobe-wise wel het een en ander veranderd. We persen ons niet meer in jasjes en jurkjes die gewoon niet lekker zitten, maar zijn wel weer bereid wat meer uit te geven aan comfi wear. Sweater: oké, maar dan wel een mooie.

 

Zo shop je in een halfuur:

 

1.  Maak een afspraak met je favoriete winkel.

 

2.  Ruim je kast op, kijk wat nog past en bedenk wat je nodig hebt om je garderobe weer actueel te maken.

 

3.  Bel met de winkel en geef wat concreter door wat je zoekt en, ook belangrijk, je maat. Zo kunnen zij vast wat voorwerk verrichten voor je.

 

4.  Eenmaal in de winkel zet je je wekker op tien minuten. Na tien minuten snuffelen en kijken ga je passen. Ook daarvoor reserveer je tien minuten. Dan heb je nog tien minuten om het op te halen en af te rekenen.

 

5.  En weet: bij een leuke particuliere winkel waar je wat vaker komt, mag je vast een paar items mee naar huis nemen om daar nog even te passen als je er niet uitgekomen bent in dat halfuur.

 

6.  Succes en support your locals!

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach