Het hart van Beau huilt

 

Praten over zijn lege nest zonder te huilen kan Beau niet. “Het leven in ons huis zal nooit meer zo leuk zijn als met hen.” Zijn empty nest bestrijdt Beau zo.

 

 

 

Sinds een week moeten we hem elke avond missen, maar Beau van Erven Dorens heeft zijn avonden weer terug en dat gunnen we hem, vooruit vooruit, dan toch ook wel weer. Denk vooral niet dat hij in horizontale staat op de bank ligt te netflixen, want als je één ding kan zeggen over de agenda van Beau, dan is het dat die vol is. Er is altijd wel weer een oceaan die overgestoken moet worden in een roeiboot of een berg die achterstevoren beklommen moet worden.

 

Leukste B, als je je leven vandaag een cijfer mag geven, wat is het en waarom?

‘Een negen. Ik ben zo ongelooflijk gezegend en echt heel blij met mijn leven. Ik ben gezond en mijn geliefde en mijn kinderen zijn gezond. Mijn ouders leven nog, dat is allemaal toch het belangrijkste. Ik geef het geen 10 omdat de kinderen allemaal het huis uit zijn gelopen en dat vind ik superongezellig. Maar voor de rest… Alleen maar leuke dingen.’

 

Even geen late night voor jou. Voelt het dan alsof je een duikpak uittrekt en ineens in je blootje in het water springt?

‘Als ik geen late night heb, kan ik lekker slapen en voel ik na een week alle energie weer in me stromen. Dan spring ik uit mijn bed met de gedachte: wow, dit wordt echt een waanzinnige dag, ik ga vandaag een boek schrijven, ik ga vandaag een lied maken, ik ga een zee over zwemmen. Dan heb ik echt plannen voor twintig.’

 

Je bent team captain voor Beste Kijkers en ondertussen bezig met een geweldig multimediaal project. Mag je daar al iets over vertellen?

‘Ik mag invallen voor Ruben Nicolai bij Beste Kijkers, heel leerzaam, en ik vertrek bijna naar Sardinië voor een nieuwe serie van Casa di Beau. Als dat is afgerond ga ik op vakantie met mijn gezin. Daar verheug ik me natuurlijk het allermeest op. Ondertussen ben ik met een paar projecten bezig naast televisie en een daarvan is een soort lifestylemerk voor mannen. Het is romantisch gezegd meer een soort beweging dan een merk. Terugkeren naar de natuur en mooie avonturen beleven met je vrienden, dat is echt waar ik voor gemaakt ben.’

 

En hoe is het met je hart nu je ineens een leeg nest hebt? Of fladderen alle vogels weer terug het nest in tijdens de zomervakantie?

‘Het nest is leeg, een handboek voor empty nesters schrijf ik vooral voor mezelf. Ik ben er al twee jaar mee bezig omdat ik het natuurlijk zag aankomen. En zoals ik dacht dat het zou worden is het ook geweest. Het is gewoon pijnlijk. Naar beneden komen en lege kamers zien. Ik kan er niet eens over praten zonder in tranen uit te barsten. Het leven in ons huis zal nooit meer zo leuk zijn als het was met hen. Ik vond het zo’n ontzettend feest. Allemaal zijn ze uitgevlogen en ze komen heel vaak thuis, want we wonen in Amsterdam en uiteindelijk leiden alle wegen naar Amsterdam. Daar zijn de kroegen die ze graag bezoeken met hun vrienden van vroeger. Sally en ik zijn dol op elkaar, maar het is toch anders. Zitten we daar met z’n tweeën in dat hele grote huis met twee katten. Daarmee omgaan is aan de ene kant verdrietig, zij gaan hun leven opbouwen en dat hoort ook zo, maar aan de andere kant: ik kan nu ook alles gaan doen, nieuwe avonturen aanpakken. Ik ben nog een jonge blom, soort van, dus dat is wel weer iets leuks.’

 

Oké Beau, terug naar deze rubriek. Het is vrijdag 17.00 uur. Waar ben je, wat doe je, zit er iets in je glas?

‘Vrijdagavond zegt me niet zoveel, behalve als ik de talkshow heb. Dan vind ik het fijn dat de week er bijna op zit, ga ik daarna een biertje drinken want doordeweeks drink ik geen druppel. Zaterdag sta ik vroeg op, ga ik sporten of zwemmen of tennissen, dan naar de markt en dan de hele dag lekker koken. Dan trek ik natuurlijk wel een fles wijn open, het liefst een van die wijnen die mijn producent me geeft, want dat zijn van die lekkere dikke, vette wijnen.’

 

Hoe ziet een gemiddeld Beau-weekend eruit?

‘Weekenden zijn voor mij echt hetzelfde als doordeweeks. Het liefst spring ik om half acht mijn bed uit. Dat klinkt een beetje ADHD’erig, maar ik vind het gewoon heerlijk om door de stad te lopen. Ik ga verder elke dag wel zwemmen in de Amstel of kitesurfen of spannende dingen doen. Bewegen, het liefst met mijn kinderen.’

 

Stel, aardse zaken als tijdverschil, vliegschaamte, geld en reistijd bestaan even niet. Hoe ziet jouw ideale weekend er dan uit?

Beginnen aan het Comomeer en dan varen over de Orinoco en via een Californische wijngaard naar een naar bier ruikende kroeg om daar een bitterbal te eten?
‘Het allerliefst ga ik koken met mijn kinderen en mijn ouders. Dan begin ik om 15.00 uur met inkopen doen op de markt. Om een uur of vijf trek ik dan een fles wijn open en komen de gasten binnen. Dan beginnen we met oesters eten en champagne drinken met al die jongens aan tafel. Het liefst dan nog na het eten een ijsje halen bij Van Soest of een Italiaanse tent, en misschien  pakken we nog een film. Dat vind ik ook heel mooi.’

 

Door: Redactie Amayzine.com