Ik wil niet liegen voor Debby

 

Debby, de vriendin van Els vertelt haar een geheim waar ze helemaal niets van wil weten.

 

‘Op mijn telefoon staan drie gemiste oproepen en een paar ongeopende appjes. Ik zie dat ze van Debby zijn, mijn beste vriendin. Maar zij is wel de laatste die ik op dit moment wil spreken.

 

Debby en ik kennen elkaar al jaren. We werden collega’s toen we allebei een studentenbaantje in een winkel hadden. Vanaf het begin hadden we de grootste lol met elkaar en we werden dikke vriendinnen. Samen werden we volwassen. We troostten elkaar bij liefdesverdriet, waren getuigen op elkaars bruiloft en kregen min of meer tegelijk onze kinderen.

 

We deelden alles met elkaar. Gelukkig kunnen onze mannen en kinderen het ook goed met elkaar vinden. Je hoort zo vaak dat een vriendschap onder druk komt te staan omdat de partners niet met elkaar overweg kunnen.

 

Maar sinds gisteren is er iets veranderd in de vriendschap tussen Debby en mij. In de ochtend belde ze me dat ze me dringend moest spreken en dat het niet via de telefoon kon. Daar schrok ik van en ik beloofde dat ik zo snel mogelijk zou komen.

 

We spraken voor een wandeling af op de dijk hier in de buurt. Vanuit de verte zag ik al aan haar gezicht dat er iets aan de hand was. We hadden het eerst over koetjes en kalfjes tot ze me halverwege een zin onderbrak en zei dat ze me een geheim moest vertellen. Iets waar ik het met niemand over mocht hebben. Ze kon het echt niet meer voor zich houden en moest het gewoon met iemand delen.

 

Eigenlijk wist ik al wat ze ging zeggen en ik wilde het liever niet horen: dat ze zo verliefd was geworden op een andere man. Dat ze elkaar al weken in het geniep zagen, maar dat het nu door de coronamaatregelen en de lockdown zo moeilijk was geworden. Dat ze daar zo graag met iemand over wilde praten. Dat ze heus wel wist dat ze haar man belazerde maar dat het gevoel om na al die jaren weer verliefd te zijn zo fijn was en de seks met haar minnaar zo heerlijk.

 

Maar ik wilde dat ze haar mond hield. Debby, mijn allerbeste vriendin, met wie ik zoveel heb meegemaakt en van wie ik hou alsof ze m’n zus is. Die Debby gaat vreemd. Ik ben er zo ontzettend van in de war. Dit geheim wil ik helemaal niet met haar delen want ik weet wat ze op het spel zet.

 

Ze heeft een prachtig gezin met een geweldige echtgenoot die heel veel van haar houdt. Mijn hart breekt als ik aan haar drie lieve pubers denk. Die geen idee hebben wat hun moeder op dit moment uitspookt.

 

Dan gaat mijn telefoon weer en ik zie opnieuw het nummer van Debby op het schermpje verschijnen. Razendsnel schieten er allerlei gedachten door mijn hoofd. Ik wil haar eigenlijk helemaal niet spreken, want wat moet ik nu doen? Als dit geheim uitkomt, wat natuurlijk gebeurt, valt mij ook wat te verwijten.

 

Debby heeft mij tenslotte in vertrouwen genomen. Moet ik mijn man vertellen wat ik nu weet? Moet ik de man van Debby waarschuwen? Of moet ik me daarbuiten houden en proberen Debby tot steun te zijn? Opeens zit ik middenin een situatie waarvan ik geen idee heb hoe ik er weer uit kom…’

 

 

‘Misschien heb je dit artikel al eerder gelezen op Franska.nl. Omdat we blijven groeien willen we deze mooie verhalen ook graag delen met onze nieuwe lezeressen.’

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl