Het best bewaarde geheim van Hilversum

 

Wie wordt de presentator van het Songfestival in 2020? Dat is zo ongeveer het best bewaarde geheim van Hilversum.

 

Tientallen bekende presentatoren zijn al genoemd of afgevallen. Omdat hun Engels niet goed genoeg is of omdat hun haar stom zit. Wat zijn de criteria dan? Geen idee eigenlijk…

 

Iemand die nog strak in zijn vel zit waarschijnlijk. Dat was Loretta Schrijver ook opgevallen. Zij reageerde op een artikel in Elsevier waarin werd geschreven dat Loretta, presentatrice van het populaire televisieprogramma Koffietijd en oud nieuwslezeres van het RTL-Journaal, ook een goede kandidaat zou zijn. 

 

‘Ik weet natuurlijk niet hoeveel presentatoren er zijn’, zei Loretta, ‘maar het zou wel heel leuk zijn als het een aardige dwarsdoorsnede van Nederland zou zijn. Dus ook een ouder, dikker, niet zo knap iemand erbij.’

 

Want waarom zou je geen kans maken omdat je niet voldoet aan het huidige schoonheidsideaal van beeldschoon, jong, strak en dun? Alhoewel Doutzen Kroes, beeldschoon, jong, strak en dun tot the max, van zichzelf vindt dat ze niet geschikt is. Nou ja, schiet mij maar lek. Hoe beeldschoon, jong, strak en dun wil je het hebben?

 

Aan de andere kant, ik kan zo een paar leukerds opnoemen die de vijftig gepasseerd zijn, maar nog steeds superaantrekkelijk zijn. Selma van Dijk, Gallyon van Vessem of Astrid Joosten. Ik noem maar wat. Staat vast ook leuk naast Jan Smit. 

 

Ik ben voor. Nu Hilversum nog.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit