Het allerliefste

 

Aan liefdesbrieven deed hij niet. Wel aan heel veel mooie mails. Maar brieven, nee. Hij had iets beters bedacht. Mijn liefde communiceerde met cd’s. We zaten in de verkenningsfase. Voorzichtig voetje vrijen enzo. En dan stopte hij af en toe een cd in mijn tas. Zelf gebrand. De eerste was So lucky to be loving you van Chet Baker. Dan weet je al waar het eindigt. In het oneindige in ons geval. Daarna volgde The look of love. Gezongen door Dusty Springfield. Precies zoals ik het nummer het liefste hoor. Hoe wíst hij dat?

 

Wij gingen voort. CD’s hoefden niet meer in mijn tas geschoven te worden want die cd-kast, die was gemeenschappelijk. En nu hebben we Sonos en Spotify. De instrumenten veranderden misschien. De muziek bleef. Ik baarde op Miles Davis’ Kinda blue en we dansten door de kamer op Let’s get Lost.

 

Jazz werd onze grote liefde. Zo groot dat geliefde ineens de avond van de jazzmuziek heeft georganiseerd. In Carré. Hij strikte Trijntje Oosterhuis, Alain Clark, Yuri Honing en het Metropole Orkest om al die mooie nummers te spelen. Voor een volle zaal. Maar als So lucky to be loving you klinkt, ga ik daar toch ontzettend zitten denken dat het toch ook een beetje speciaal voor mij is bedoeld.

 

Moraal van dit liefdes-epos. Er is nog een aantal kaarten. Dus kom je? Er komen veel fameuze vrienden die iets zeggen over de muziek. We zingen, dansen en luisteren en gaan het daarna heel, heel, heel goed hebben samen. Want dat lieve mensen, dat is waar jazzmuziek voor bedoeld is.

 

De kaartverkoop voor De Avond van de Jazzmuziek op vrijdag 26 januari in Koninklijk Theater Carré is nu gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.carre.nl, de kassa van Carré en 0900- 25 25 255 (€0,45 p/m).  

 

 

 

May-Britt Mobach is hoofdredacteur van Amayzine.com, voor Franska.nl schrijft ze over haar bijzondere gezin.

Fotografie: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs