Hema lanceert deze week vegetarische rookworst

 

 

Geen (of minder) vlees eten is weer iets leuker en makkelijker geworden. Want de beroemde en geliefde HEMA rookworst is vanaf vandaag ook verkrijgbaar als vegetarische variant.

 

 

Hoe deze worst heet? OokWorst. Rookworst zonder ‘r’ is namelijk OokWorst, aldus de HEMA.

 

Wat zit erin dan?

 

De vega rookworst van de HEMA is gemaakt op basis van plantaardige oliën, erwtenvezel en vrije-uitloopei- en erwteneiwit, en dus 100% vegetarisch. Knal ‘m op een lekkere stamppot, of ga all out en schuif ‘m in een wit pistoletje met een dot van de hotdogsaus van de HEMA, wat mij betreft de allerlekkerste mosterdsaus die er is. En die beroemde HEMA-hotdogsaus is dus ook los te koop hè, in een knijpfles.

 

Vacuüm verpakt

 

Of de vega-worst, net als de gewone rookworst van de HEMA, ook door Unox wordt gemaakt, daar laat de HEMA zich niet over uit. In tegenstelling tot de gewone rookworst, die je gewoon zo, hop, van het schap kunt graaien, wordt de vegetarische variant verkocht in een vacuüm verpakking. “De reguliere rookworst wordt verwarmd in een pan met water. Daar kunnen we natuurlijk niet de vegetarische bij in doen”, aldus de woordvoerder van de HEMA.

 

Ookworst hema

 

Nog meer vega(n) ‘worst’ bij de HEMA

 

Alle bekende etenwaren van de Hema moeten uiteindelijk een vegan variant krijgen. Zo is er al een vegan appelkruimeltaart te koop en ook van de HEMA-hotdogs zijn inmiddels vegan varianten verkrijgbaar. De groente hotdogs kun je, net als de gewone hotdogs, kopen in een DIY-pakket voor thuis. Mochten we weer een volledige lockdown tegemoet zien, dan weet je vast wat je moet inslaan…

Door: Redactie FavorFlav