Help, mijn zoon gaat op eindexamen­reis

Yvonne ’s zoon gaat op examenreis. Maar dat vindt ze eigenlijk helemaal niks. Want ze is heel bang dat er iets met hem gebeurt.

 

 

‘Mijn zoon is net klaar met zijn eindexamen. Hij ligt nu al dagen heerlijk op de bank en doet werkelijk helemaal niets. Zelfs de hond uitlaten of de vaatwasser uitruimen is te veel gevraagd. Want er is maar een ding dat meneer nog moet. En dat is op Examenreis.

 

Vandaag heb ik hem op Schiphol afgezet. Ingecheckt en wel met een goedkope vliegreis naar Chersonissos. En het enige dat ik hoop is dat ik mijn kind weer heelhuids terugkrijg. Terwijl het enige wat hij denkt is hoe hard hij kan gaan feesten en hoeveel alcohol hij buiten mijn ouderlijk toezicht kan drinken.

 

Wekenlang heeft mijn zoon er al naar uit gekeken. Samen met drie vrienden, wat op zich wel goeie gasten zijn, heeft hij een piepklein appartementje geboekt. Het afgelopen jaar heeft hij bij de plaatselijke Appie gewerkt zodat hij ook wat geld te besteden heeft. Van mijn ex en mij is er ook nog een kleine financiële bijdrage gekomen dus hij kan daar een feestje bouwen.

 

Ik heb alleen maar nare dromen over Oh Oh Cherso, dat programma waarin een groep jongeren uit Den Haag een paar jaar geleden de boel op stelten zetten. Dus ik hoop dat ik genoeg gezond verstand in mijn zoon heb gepompt, zodat hij niet in zeven sloten tegelijk loopt.

 

Of laveloos ergens in de goot ligt terwijl zijn drie vrienden ergens verderop doorfeesten en hem volkomen uit het oog verliezen. Of dat hij een SOA oploopt van een of ander meisje waar hij in een dronken bui mee in bed belandt. Of dat hij volkomen van de wereld een tatoeage laat zetten.

 

Mijn ex vindt dat ik niet moet zeuren. Die jongen is praktisch volwassen. Ik weet het, ik moet het loslaten. Maar hoe?’

 

 

‘Misschien heb je dit artikel al eerder gelezen op Franska.nl. Omdat we blijven groeien willen we deze mooie verhalen ook graag delen met onze nieuwe lezeressen.’

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl