Help! Hoe vind je een goede film op Netflix?

irma laptop

 

Ik heb het hele weekend vrijgehouden voor de komst van een logeetje.

 

 

 

En dan zegt ze af en heb ik een heel weekend niks. Een heel weekend zonder afspraken of verplichtingen. Ik weet niet wat me overkomt…

 

Als freelance journalist ben ik heel wat avonden in de weer en bijna al mijn weekenden. Dat is niet erg, ik vind het altijd weer superleuk om te doen, maar het hapt wel veel vrije tijd weg.

 

Als een voormalig pleegkind van me belt of ze een weekendje kan komen logeren, hou ik het weekend echter vrij. Huis schoon, logeerkamer opgeruimd, koelkast vol, ik ben er klaar voor. En dan appt ze af. Ongesteld, krampen, lukt echt niet. In eerste instantie ben ik teleurgesteld, want ik had me er erg op verheugd. Maar dan besef ik dat er twee lege dagen voor me liggen. De zon schijnt en ik kan doen wat ik wil. Plots krijg ik een uitbarsting van energie. Ik was ramen, gooi alle gordijnen in de wasmachine en haal de spinnenwebben die achter de gordijnen verstopt zitten weg. Klinkt misschien niet als de ideale zaterdagmiddag, maar ik heb de lente in mijn hoofd en vind het heerlijk.

 

’s Avonds besluiten we een film op te zetten. En daar gaat het mis, want Netflix en ik begrijpen elkaar niet altijd. Heel romantische films vallen al meteen af, daar houdt manlief niet van. En harde actiefilms zijn mijn ding niet. Dus meestal belanden we in de thrillers, drama (als ik hem heel lief aankijk) of waargebeurd. Aan film nummer één beginnen we enthousiast, maar na tien minuten kijken we elkaar aan: dit gaat ‘m niet worden. Dapper zoeken we er nog een. Die is spannend! In sneltreinvaart worden we meegesleurd tot het einde. Vol spanning zit ik onder een dekentje te genieten. Tot het einde. Het einde is echt waardeloos (de hoofdrolspeler belandt onder water, blijft daar een half uurtje hangen zonder adem te halen en staat daarna helemaal droog op de kant. Zelfde pak, zelfde stropdas, kurkdroog. En het waarom is nog steeds niet duidelijk, zo irritant). Het bederft de hele film.

 

Het is niet de eerste keer dat dit me overkomt. Prachtige series heb ik gezien op Netflix.

 

Om maar wat te noemen: Goodgirls, Grace and Frankie, la Casa de Papel. Maar films… dat valt niet mee. Op de een of andere manier kies ik altijd verkeerd. Op sociale media zie ik af en toe tips langskomen en dan denk ik: dat moet ik onthouden. Maar uiteraard ben ik het een dag later vergeten. Dus: iemand nog goede tips, aanraders en suggesties?