9 weetjes over Caroline van der Plas

 

‘KaBBBoem’ kopte De Telegraaf vanochtend over de sensatie die Caroline van der Plas met haar BoerBurgerBeweging teweegbracht.

 

 

 

Baf, daar stond ze zomaar ineens bovenaan met haar partij. Een vrouw ongepolijst, het hart op de juiste plek, die liever poetst dan lult en die de platgetreden Haagse laantjes voorbij scheurt om haar eigen pad te bewandelen. En haar levensloop is altijd al verrassend geweest, zo blijkt.

 

 1. Caroline heeft niet gestudeerd
  Na de havo is ze zo aan het werk gegaan, als journalist. Had ze dat van een vreemde? Nee. Haar vader was sportjournalist. Haar moeder was trouwens wethouder en gemeenteraadslid, dus ook daar zijn de appeltjes niet ver van de boom gevallen.
 2. Caroline is half Iers 
 3. Caroline had een akkefietje met Maarten van Rossem
  Tenminste, ze durfde hem tegen te spreken. Toen ze meedeed aan De slimste mens werd er gesproken over D-day en zei Maarten van Rossem dat niet bekend is waar de D van D-day voor staat. ‘Dat is toch Decision Day?’ zei Caroline, om daarna door Maarten weggewuifd te worden. Ze googlede het thuis even na en had gelijk. Al zijn er meerdere interpretaties van de bewuste D, deze was ook goed. Uiteindelijk werd het fragment uit de uitzending geknipt en daar vond Caroline wat van. ‘Ons hoofd ligt op het hakblok, maar je presentator ga je beschermen.’ En dat is nou typisch Caroline.
 4. Haar man overleed vier jaar geleden aan kanker
  ‘Die kijkt van boven en denkt: wat doe je nou allemaal?’
 5. Caroline was zo nerveus toen ze gisteren stemde dat ze buiten de lijntjes van het bolletje had gekleurd
  ‘Dat zijn toch een beetje de zenuwen. Ik kan niet zeggen op wie ik gestemd heb, maar ik kan wel de partij zeggen en dat is de BBB.’
 6. Tijdens de telling van de stemmen en haar overwinningsspeech stond haar moeder de hele avond aan haar zijde 
 7. Van haar zoons heeft ze een TikTok-dansverbod. Ook zingen staat bij haar zoons op de zwarte lijst.
  ‘Wil je dit nooit meer doen!’
 8. Ze liet een tijdje geleden even alles uit haar handen vallen omdat haar zoon werd opgenomen in psychiatrische crisisopvang 
 9. Pieter Omtzigt feliciteerde Caroline van der Plas met haar overwinning
  Misschien moet hij zijn functie elders bij BBB beginnen?

 

Beeld: BBB BoerBurgerBeweging

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach